Eljött a karácsonyi készülődés ideje. Dekoráljuk az otthonunkat, tervezzük a karácsonyi menüt és listát készítünk az ajándékokról. Karácsonyi dekoráció tekintetében évről évre új stílusirányzatokat határoznak meg.

A cikk a hirdetés után folytatódikA DekorPlaza.hu karácsonyi dekorációs kellékekkel és ötletekkel segíti az otthonok szépítését. Érdemes szétnézni az oldalon, hiszen minden egyszerűen beszerezhető, amire szükség lehet a dekoráláshoz.

Milyen stílusirányzatok népszerűek idén?

A klasszikus stílus idén is népszerű. A hagyományos dekorálás békét és melegséget közvetít. Színek tekintetében a főszerepet a piros, a zöld, az ezüst és az arany árnyalatok kapják. A christmas red és a fenyőzöld színekkel bátran kiegészíthető a kombináció, hiszen a segítségükkel némi változatosság csempészhető a hagyományos megjelenésbe. Természetesen a tradicionális motívumokról sem szabad megfeledkezni, az angyal figuráról és a hóember figuráról.

A természetközeliség a karácsonyi dekorációban is megjelenhet. Igazán békés hangulat teremthető általa a hideg, téli napokon. Ebben az esetben a természet színeit kell kombinálni a fehér és a fekete árnyalataival. Letisztult jegyek jellemzik ezt a stílust, továbbá fontos szerepet kapnak olyan figurák, mint például a rénszarvas. A természetközeli színek tónusai kiemelhetőek a meleg árnyalatú fényfüzérekkel.

A luxus ezen a téren is megjelenik

A luxus ma már a karácsonyi dekoráció terén is megjelenhet. Minél feltűnőbb és csillogóbb díszekkel érhető el a minden részletében tökéletes fényűzés. Ezt az irányzatot színek terén az éjkék, az elegáns fekete, a ragyogó arany és a meghitt fehér jellemzi. 

Az amerikai stílus is egyre népszerűbb hazánkban, amely nagy és látványos dekorációt jelent minden téren. Fontos szerepet kap a karácsonyi világítás, a fényfüzér minden mennyiségben és a nagy méretű dekorációs kellékek.

A romantikus és érzéki hangulat is helyet kaphat

Romantikus, érzéki hangulat is teremthető, hiszen ez a stílusirányzat idén is trendinek számít. Ehhez a hangulathoz a púderszíneket érdemes kombinálni a meghitt fehérrel. Nyugodt és kifinomult légkört lehet teremteni ezekkel az árnyalatokkal. Természetesen nem szabad kihagyni az olyan karácsonyi figurákat sem a dekorációból, mint a mézeskalács, a diótörő és a manó.

Bármelyik stílusra is esik a választás, a színek megfelelő használatával tökéletes összkép varázsolható. Garantáltan lenyűgözi majd a családtagokat és a barátokat a végeredmény. A lényeg, hogy harmonizáljanak a dekorációs elemek egymással. Érdemes évről évre felfrissíteni a dekorációt. Bátran készíthetőek saját kezűleg is díszek, hogy igazán egyedi legyen a végeredmény. Természetesen nincsenek kőbe vésett szabályok, a karácsonyi dekorálás terén sem, bátran lehet ötvözni a stílusokat. A hangulatos otthon garantáltan nyugalommal tölt el mindenkit, és hozzájárul ahhoz, hogy a szívünk is ünneplőbe öltözzön.

KategóriákINFÓ