Haldokló beteget lakoltatnának ki kedden Pécsett, tudta meg a Szabad Pécs dr. Kiss Gábor Mihály ügyvédtől. A Város Mindenkiért megpróbálják megakadályozni.

JAVÍTÁS Kedd, 07.30. Azt írtuk hétfő késő esti cikkünkben, hogy egy haldokló, rákos beteget lakoltatnának ki ma délelőtt Pécsett. Nem igaz azonban, hogy az egyik kilakoltatásra váró személy végstádiumú rákos beteg. A Város Mindenkiért pécsi aktivistái azonban valóban ott lesznek, és megpróbálják megakadályozni a kilakoltatást. Valóban megkeresték a bíróságot is már hétfőn, de tegnap nem volt reális esély arra, hogy döntsenek.

A cikk a hirdetés után folytatódik



FRISSÍTÉS Kedd 10.00: Felfüggesztette a végrehajtást a mai napon a bíróság – tudtuk meg a családot képviselő dr. Süle Ágnes ügyvédtől. Írásos határozat szerint november 20-ig függesztik fel a kilakoltatás végrehajtását. Az ügyvéd a végrehajtót is tájékoztatja a fejleményről.

Korábban írtuk:

Azzal kezdtük hétfő késő esti cikkünket, hogy az igazság az, hogy olykor a legmegbízhatóbb forrásokban is kételkedünk, ha olyat állítanak, ami még Magyarországon is abszurdnak és teljes képtelenségnek hat.

És, hogy most éppen ez a helyzet állt elő.

De ettől még leírtuk, mert nyilvánvalónak tűnt, hogy nem viccelnek. Nem is tették, de az információk egy része, és sajnos fontos részei nem voltak pontosak, ezért ezt most közreadjuk, elnézést kérve az érintettektől és mindazoktól, akik olvasták a cikket már korábban is.

Az az információ hangzott el ugyanis felénk és a cikkben is ez szerepelt, hog egy végstádiumú, azaz haldokló rákos beteg embert készülnek kilakoltatni Pécsett.

Sőt, már ma, kedden délelőtt 11.00-kor erre elviekben sor is kerül. Már, ha nem akadályozzák meg a kilakoltatás és hajléktalanság ellen küzdő aktivisták, akik már 10.30-kor gyülekezni fognak a helyszínen.

Kedden mindenesetre Pécsett, a Sirály utcai otthonukból a leírás szerint egy egy 65 év körüli házaspárt lakoltatnának ki.

Habár a kapott információ alapján ezt írtuk, nem igaz, hogy a férj 4. stádiumú (tehát végstádiumú) rákos beteg. Beszéltünk az érintettel kedden reggel, ennyit írhatunk le az állapotáról, hogy ez így nem pontos.

Az sem volt pontos információ, hogy őket deviza hiteltartozás miatt lakoltatnák ki. Egy korábbi, több mint tíz éve húzódó ügyről van szó, és másféle tartozásról.

Azt írtuk, hogy az első felszólításban 15 napos kiköltözési határidőt kaptak, de aztán kitűzte a kilakoltatást a holnapi napra a végrehajtó az AVM Pécs szerint, ami pedig a 8. nap. Ezt az információt az érintett nem kérte pontosítani.

Ahogyan azt sem amit utána írtunk, hogy: amúgy önmagában nem lett volna jogszerűtlen, ha a 8. napra tűzi ki a kilakoltatást a végrehajtó, de azt már minimum neccesnek gondolják, hogy a végrehajtó végül egy korábbi napot adott meg a kilakoltatásra, mint ami az első felszólításban szerepelt a jelenlegi információik szerint, magyarázta lapunknak az ügyvéd.

Dr. Kiss Gábor Mihály pécsi ügyvéd az AVM Péccsel való korábbi szakmai kapcsolata és együttműködésük okán segített és közvetített az AVM és a családot képviselő dr. Süle Ágnes ügyvéd közt.

Az sem volt teljesen pontos, hogy a bíróságnak hétfőn már döntenie kellett volna ebben az ügyben. Az igaz, hogy tegnap megkeresték a bíróságot és sürgős döntést kérelmeztek, de mint írtuk is, a család ügyvédje ma reggel megy be személyesen egy kérelemmel. A Szabad Pécs más forrástól úgy értesült, hogy tegnap mégiscsak lejárt egy döntési határidő a bíróságon, mert 15 nappal korábban adtak be méltányossági kérelmet, betegségre hivatkozva.

(A cikket megjelenés előtt egyeztettük az AVM aktivistáival.)

A kérelem a kilakoltatás felfüggesztésére irányul, méltányosságon alapul, és legfeljebb fél év lehet, írja az AVM. (Javítás, hétfő 23.20: korábban azt írtuk, dr. Kiss járt el a család érdekében, ezt azonban félreértettük, és így tévesen írtuk le először, ő közvetített az ügyben.)

Elvileg egy súlyos betegség méltányolandó körülmény..

Azt remélik, hogy már ma döntenek.

Az ügyvédnő felhívta a végrehajtót, ő azonban azt közölte, hogy nem köteles és nem is akarja kivárni a bíróság döntését.

Ha nincs megoldás, akkor elviekben 21-én 11 órakor meglesz a kilakoltatás.

KategóriákMETÁL