REKORD – Rekord született Komlón. A kilenc éve tartó rendezvénysorozaton még soha annyi adomány nem gyűlt össze, mint most szombaton Komlón, a Richter Egészségváros Programon.

A cikk a hirdetés után folytatódikAnnyian vettek részt szombaton Komlón a Richter Egészségváros rendezvényen, hogy rekordösszeget, hétmillió forintot gyűjtöttek össze a szanatórium tüdőszűrő berendezésének felújítására.

Na de mi is ez az egész?

A Richter Gedeon Nyrt. 2 millió forint alapadományt ajánlott fel a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ számára, a tüdőszűrő berendezés felújítására. Ezt az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudták: a Richter ugyanis pontonként 300 forinttal emelte az alapadomány összegét. Vagyis, köszönhetően annak, hogy rengeteg komlói és Komló környéki ment el a rendezvényre, és vett részt a szűréseken, programokon, a szanatóriumi tüdőszűrő berendezés felújítására végül összesen nem 2, hanem 2+7, vagyis összesen 9,3 millió forint jutott.

Tízéves a gép

A 7300.hu még az esemény előtt érdeklődött az önkormányzaton, hogy miért van szükség a felújításra? Azt a választ kapták, hogy a röntgen készülék már 10 éves és elhasználódott. Arra a kérdésre pedig, hogy miért nem saját forrásból újítják fel a szerkezetet, úgy reagáltak, hogy “a kormány minden segítséget megad az egészségügyi intézmények számára, emellett a kórházi alapítványok szívesen fogadnak adományokat, melyet a társadalmi szerepvállalás jegyében ajánlanak fel számára.? Lefordítva: ha más adja a berendezéseket és a pénzt, úgy még jobb.

Szűrések, beszélgetések, zenei programok 

A rendezvényen egyébként szív- és érrendszeri szűrések, csontritkulással, prosztata-megbetegedésekkel, asztmával és cukorbetegséggel kapcsolatos vizsgálatok voltak teljesen ingyen. A kísérőprogramok házigazdájának az ismert rádiós műsorvezető, Rákóczi Ferencet kérték fel. Az egészségmegőrzésről szóló előadásokat és beszélgetéseket Jakupcsek Gabriella, Jaksity Kata és Krizsó Szilvia koordinálta. Az egész napos program során Wolf Kati koncertre, több zenés-táncos színpadi programra, közös tornára és egészségügyi tanácsadásokra is sor került.

KategóriákMETÁL