PÉCS Páva Zsolt szerint “súlyos a helyzet” a Pécsi Vízilabda Kft-nél, ezért kellett sürgősen megszavazni a cégnek 20 millió forintot a városi kasszából.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz erről szóló előterjesztés utólag került a mai közgyűlés napirendjére.

A pécsi önkormányzat a PSN Zrt-n keresztül 27 százalékos tulajdonosa a Pécsi Vízilabda Kft-nek. Annak ügyvezetője azt kérte az önkormányzattól, hogy 20 millió forinttal támogassa ebben az évben a cég működését. Ezt úgy oldották meg, hogy ennyivel csökkentette a közgyűlés a PSN ez évi támogatását. (A PSN éves hitelkeretét közben 60 millióról 300 millióra emelték.)

Fogarasi Gábor (Jobbik), miután Páva Zsolt polgármester előterjesztette a javaslatot, megkérdezte: miért kérik ezt a pénzt? Páva ugyanis ezt ?elfelejtette? elmondani. A polgármester azt válaszolta: a Pécsi Vízilabda Kft. vezetői szerint ha a közgyűlés sürgősen nem hoz határozatot erről a támogatásról, akkor ?nem tudnak semmilyen kifizetést teljesíteni?.

Páva elmondta: nem állítja, hogy a szakosztály állításai mindent alátámasztanak, de a felelősség őt terheli. “A helyzet súlyos”, mondta, de ez egy jó döntés, amivel ?segítjük a vízilabdát?.

Fogarasi erre úgy reagált, hogy továbbra sem kapott pontos választ, mire használják fel majd ezt a pénzt. ?Taós sportág a vízilabda, miért pumpálunk bele ennyi pénzt? – kérdezte a képviselő.

KategóriákMETÁL