PÉCS?AMSZTERDAM Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) tagjává vált a Pécsi Állatkert, jelentették be a hírt kedden.

A cikk a hirdetés után folytatódikTavaly év végén több napig tartózkodtak Pécsett az EAZA képviselői, tanulmányozták az intézmény működési szerkezetét, a környezetet, megvizsgálták, hogyan folyik az állatok ellátása, milyen szolgáltatásokat nyújtanak, s javaslatot tettek ?a finomhangolásokra? – fogalmazott Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója a keddi sajtótájékoztatón.

A változtatásokról és a zoo-val kapcsolatban várható fejleményekről a Szabad Pécs már korábban írt, cikkünk ITT olvasható.

Siptár Dávid közölte: a nemzetközi szövetség a legkiválóbb intézményeket gyűjti egybe szerte a kontinensen. Hozzátette: idén tavasszal a visszatérő szakemberek már látták ezek eredményét, s ennek alapján szerezte meg a zoo a kétéves ideiglenes tagságot, amelyet az erőfeszítéseknek köszönhetően a későbbiekben a teljes körű tagság követhet majd. A szövetséget egyébként 1992-ben alapították, és Hollandiában Amszterdamban van a központja.

A hírt egyébként Pécs egyik alpolgármestere, Őri László jelentette be, aki elmondta azt is, hogy a megújult Pécsi Állatkertbe a tavaly májusi újranyitás óta immáron 210 ezer látogató kereste fel, s az érdeklődés – úgy tűnik szerencsére – töretlen az intézmény iránt.

KategóriákMETÁL