PÉCS – Vannak a fotel-, meg vannak a létrahuszárok. Előbbiek úgyis csak otthonról osztják az észt, így mindenki más nyugodtan elmehet majd megnézni utóbbiakat a Kossuth téren május 21-n. Látványos verseny lesz, annyi szent. 

A cikk a hirdetés után folytatódikKrizán Attila szervező elmondása alapján a Létravágta gondolatát a festők mindennapjaiból merítették. A rutinszerűen végzett létrázó mozzanat inspirálta rendezvényüket, amely véleményük szerint nemcsak közösségépítő szórakozás és verseny, de a festőszakmát népszerűsítő esemény is lett. Idén négy alkalommal, négy városban is versenybe szállhatnak a festők faparipáikkal, így Pécsett, Debrecenben, Egerben és Szombathelyen. Az első megmérettetésre a baranyai megyeszékhelyen kerül sor május 21-n. A Létravágta rendezvényeire várják a festékszakma képviselőit: a festőket családostul, a festő tanulókat, a gyártókat és forgalmazókat, a kis és nagykereskedőket egyaránt. A rendezvény mindemellett a nagyközönség előtt is nyitott, sőt, az eseményen alkalmazástechnikai bemutatók és kiállítások, kézműves foglalkoztatások, Color Show (játék a színekkel és fizikai kísérletek), valamint Hot Dog party is lesz. 

Aki versenyzőként is ringbe szállna, ITT és ITT talál bővebb információt.

Addig is néhány tudnivaló:

A verseny távja: 24 méter (2 x 12 m)
A verseny talaja: szilárd borítású pálya
A verseny eszközei: A versenyzéshez szükséges létrákat a nevezők saját felelősségükre vehetik igénybe, előzetesen meggyőződve az eszközök biztonságos állapotáról.
A versenyzők 5 fokos létrával versenyezhetnek.

 

Fotók: letravagta.hu

KategóriákPOP