PELLÉRD – Közúti veszélyeztetés bűntette, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és testi sértés vétsége miatt  ítélte el a múlt hét végén a Pécsi Járásbíróság M. Gy. vádlottat 300 ezer forint pénzbüntetésre, s 8 hónapra eltiltotta ?B? kategóriájú járművek vezetéstől.

A cikk a hirdetés után folytatódikA vádlott 2016 augusztusában, Pellérden, kocsijának vezető ülésén ülve, a nyitott ajtó előtt álló feleségével szóváltásba keveredett. A gépkocsi motorja járt, amikor a hölgy behajolt az ablakon, hogy a vádlott telefonját és a slusszkulcsot elvegye. Közben a férfi a gépkocsival először pár centit hátra mozdult, majd elindult úgy, hogy felesége még behajolva kutatott a kocsiban.

A nő megijedt, ezért belekapaszkodott az autó tetejébe, de a lendülettől először térdre, majd hasra esett. A vádlott ezután menet közben becsukta az ajtót, a sérült feleségének nem nyújtott segítséget, a helyszínről eltávozott. A nő nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlott az ítéletet tudomásul vette, az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn. Az ítélet ezért nem jogerős.

KategóriákPOP