PÉCS?ZALAEGERSZEG Húsz helyett 18 év fegyházbüntetésre enyhítette pénteken a zalaegerszegi parkerdőben volt barátnőjét meggyilkoló fiatal férfi büntetését a Pécsi Ítélőtábla dr. Krémer László vezette büntetőtanácsa. A 20 évet első fokon a Zalaegerszegi Törvényszék szabta ki különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. A pénteki pécsi ítélet jogerős.

A cikk a hirdetés után folytatódikPécsre a zalaegerszegi parkerdőben még 2015-ben elkövetett gyilkosság miatt indult büntetőügy fellebbezések folytán került.  Az enyhítésben a bíró figyelembe vette a vádlott fiatal felnőtt korát, és azt, hogy megbánást tanúsított.

A vádlott és a bűncselekmény elkövetése idején 17 éves sértett között szerelmi viszony alakult ki 2014 nyarán. A sértett azonban 2015 januárjában véget vetett a kapcsolatuknak. A vádlott ezt nem tudta feldolgozni, abban bízott, hogy a sértett meggondolja magát, kapcsolatukat helyreállítják. 2015 áprilisában aztán netes csetelés után személyesen is találkoztak Zalaegerszegen. Családtagjai a lányt óvták a találkozástól, de megnyugtatta őket, hogy nem áll szándékában újrakezdeni a kapcsolatot, csak szeretné  végérvényesen tudatosítani, hogy nincs tovább. Sajnos a lánynak sem volt, miután a fiú számára kiderült, hogy vége, indulatból 5-6 ütést mért a sértett fejére, arcára, majd a nála lévő késsel 25 alkalommal megszúrta a sértett tarkótájékát és nyaki részét. A fiatal lány a helyszínen életét vesztette. A gyilkos kocsiba ült , elhajtott Egerszegről, közben hívta fel barátját, és vallotta be, mit tett. A barát értesítette a rendőröket.

KategóriákPOP