DÉL?DUNÁNTÚL A Terrorelhárítási Központ feljelentése alapján, visszaélés robbanóanyaggal vagy robbanószerrel, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, adta hírül a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

A cikk a hirdetés után folytatódikA police.hu-n olvasható hír szerint a Terrorelhárítási Központ ?jogszabályban meghatározott felderítési tevékenysége során? információ merült fel arra vonatkozóan, hogy K. D., engedély nélkül lőfegyvereket, illetve robbanóanyagot gyárt egy általa rendszeresen használt Tolna megyei, pincehelyi ingatlan területén. Az ingatlanhoz több mellékhelyiség is tartozik, melyek kapcsán megállapíthatóvá vált, hogy a férfi több alkalommal lövéseket adott le a birtokában lévő illegális lőfegyverekkel.

via GIPHY

A TEK kommandósai ezt követően, május 3-án fogták el a férfit, majd átadták a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

A helyszínen a rendőrök – az elsődleges szakértői vélemény alapján – 25 db éles lőszert, 22-es kaliberű álcázott fegyvereket és HMTD típusú robbanóanyagot találtak. K. D. a fegyverek álcázása érdekében esernyők nyelébe építette bele az emberélet kioltására is alkalmas szerkezeteket.

A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata a robbanóanyagot – tekintettel annak instabil állapotára – május 4-én felrobbantotta. Ezt követően K. D.-t őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

KategóriákPOP