KOMLÓ – Két évig börtönben kellene ülnie egy nem jogerős bírósági ítélet szerint egy férfinak, akinek két társát 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, 4 évi próbaidőre felfüggesztetve. A Komlói Járásbíróság szerdai ítélete azonban egyelőre nem jogerős.

A cikk a hirdetés után folytatódikA férfiakat csoportosan elkövetett önbíráskodás, társtettesként elkövetett testi sértés, a súlyosabb büntetésre ítélt  másodrendű vádlottat pedig lőszerrel visszaélés miatt is bűnösnek  mondta ki a bíróság.

Az  elsőrendű férfi többedmagával, 2016 áprilisában egy későbbi sértett részére erdőben gyűjtött agancsokat adott el. A vételárat azonban a sértett az átadáskor nem egyenlítette ki, és az szándékában sem állt. Az eladó szerint ezért neki a későbbi sértett 185 ezer forinttal tartozott, ám azt többszöri kérésre sem fizette ki.

Emiatt határozta el, hogy megleckézteti a sértettet úgy, hogy valamilyen adásvétel ürügyén elcsalja egy félreeső helyre, ahol majd bántalmazza, s elveszi tőle a magával hozott készpénzt. Félt azonban, hogy a férfi rájön a hangja alapján, ki is valójában  a telefonáló, majd esetleg maszkban lesújtó tettes, ezért két haverját is beavatta tervébe, akiknek a ?közreműködés? fejében 25-25 ezer forint készpénzt ajánlott fel.

Végül bele is mentek, lebeszéltek egy randevút a férfival, agancsok eladására, aztán becsalták egy erdős területre a férfit. Legázsprézték és megverték a férfit, aki emiatt számos könnyű, egyenként nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ítélet ellen az ügyész és a II. r. vádlott védője jelentettek be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

KategóriákPOP