BUDAPEST Tömegével mondtak fel ápolók és nővérek a dél-pesti Jahn Ferenc-kórházban, így a hármas számú belgyógyászati osztályt lezárták – a hírről, információira hivatkozva a Hír Televízió számolt be. Ritkán írunk konkrét budapesti történetekről, pláne nem saját, hanem átvett anyagként hivatkozva, de ez az eset olyan szinten szimbolikus, hogy azt az ország egyik legnagyobb egyetemi klinikai központjának városában működő hírportálként most mi is közzé tesszük.

A cikk a hirdetés után folytatódikLezárták a dél-pesti Jahn Ferenc-kórház 3-as számú belgyógyászatát. A Hír TV információi szerint azért, mert a dolgozók tömegével mondtak fel. A kórház vezetését telefonon keresték, ám ők írásos megkeresést kértek, arra viszont az adásig nem válaszoltak.

Az Facebookon viszont elterjedt, hogy a felmondott nővérek és ápolók többsége a közeli, nemrég nyílt soroksári IKEA-ba ment dolgozni, ott ugyanis korábbi fizetésük többszörösét keresik meg.

A Fidesz szerint viszont kellő mennyiségű pénzt tettek az egészségügybe. Kósa Lajos frakcióvezető arról beszélt, hogy számos olyan intézkedésük volt, ami orvosolja ezeket a helyzeteket. ?A költségvetés elfogadásánál, minden  egészségügyi dolgozó bérét jelentős mértékben emeltük, ez a 30-70 százalékig terjed, illetőleg azokat a lehetőségeket kinyitottuk az egészségügyi dolgozók előtt is, ami segíti az ő munkavállalásukat? – fogalmazott.

Hasonlóan jónak látta egyébként a helyzetet Hoppál Péter is nemrég. Igaz, a Szabad Pécs azt is megírta, hogy nem biztos, hogy jól tudta, amit mondott/tudott az egészségügyről a pécsi kulturális államtitkár.

A legnagyobbat azonban ebben a játszmában nemrég Kövér László házelnök emelte, aki világszínvonalú magyar egészségügyről beszélt a Várkert Bazárban.

 

KategóriákPOP