Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján jó meleg lesz a héten, ezért péntek éjfélig a legmagasabb, harmadfokú riasztási szintet rendelték el. 

A cikk a hirdetés után folytatódikBár nyár elején nagy visszhangot keltett, hogy a magyar média kormánypártibb fele bizony egyszerűen kamunak nyilvánította a déli napozás veszélyességét, azért Önök főleg ilyenkor lehetőleg ne tartózkodjanak a napon. Főleg, hogy Pécsett a hőmérséklet 37 fokig kúszhat fel az OMSZ szerint, remény sincsen az enyhülésre. 

Pécsett a Hőség Operatív Munkacsoport tájékoztatása alapján a Tettye Forrásház riasztás idején alkalmi ivókutakat létesít a tűzcsapokon, ezeket az Ivócsap és Töltsd újra! feliratú molinók jelölik. Aztán ott vannak a permetkapuk is, az önkormányzat pedig összeállította a javaslatait hőség esetére, szerencsére az UV sugárzástól óva intenek. (Lásd a cikk alján a mellékletet.)

Aki tovább akarja fokozni az indulatokat, annak jó szívvel ajánljuk Danny Boyle Napfény című opuszát, vagy a Magyarországon forgalmazó hiányában a mozikból sajnálatos módon kimaradt Young Ones-t. 

Frissítés!

A hőségriasztás ideje alatt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START. Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a debreceni, a szegedi, a nyíregyházi, a békéscsabai, a szolnoki, a kecskeméti, a győri, a pécsi, a zalaegerszegi, a veszprémi, a nagykanizsai, a celldömölki, a tapolcai, a fonyódi és a siófoki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. Az ásványvizet a vasúttársaság augusztus 4-ig – illetve amíg az időjárás ezt szükségessé teszi – 10 és 17 óra között osztja.

 

KategóriákPOP