PÉCS?DRÁVASZABOLCS Anyagilag megszorult egy férfi, ezért aztán azt találta ki, hogy pénzt hamisít – jutalma vádemelés.

A cikk a hirdetés után folytatódikPénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy drávaszabolcsi férfi ellen, aki pénzt nyomtatott, majd azzal vásárolt.

A férfi 2017 májusában elhatározta, hogy szorult anyagi helyzete miatt pénzt fog nyomtatni, ezért vásárolt egy fénymásolós nyomtatót.

A férfi először tízezer forint címletű bankjeggyel próbálkozott oly módon, hogy a papírpénzt lefénymásolta, majd kinyomtatta. Ezen próbálkozása azonban a férfinak nem járt eredménnyel, ugyanis a két oldal nem fedte egymást, ezért azokat nem használta fel.

Ezután a vádlott ötezer forintos bankjegy másolásával próbálkozott, azzal sikerült két olyan darabot készítenie, amelyet megfelelő utánzatnak tartott. Ezt követően a vádlott lakóhelyén egy-egy boltban vásárolt a hamis bankjeggyekkel, az eladók pedig be is nézték, elfogadták a hamis pénzt.

A későbbiek során azonban valaki már figyelemsebb volt, és észrevette a turpisságot, és a szervek végül eljutottak a tetteshez.

A vádlott cselekménye a pénzhamisítás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

KategóriákPOP