A portugál profi labdarúgó liga a napokban a honlapján (ligaportugal.pt) tette közzé azoknak a labdarúgóknak a listáját, akiket az átigazolási időszak hajrájában neveztek a klubok az élvonalbeli bajnokság 2017?2018-as szezonjára. A névsorban a Benfica magyar U-válogatott játékosa, Csoboth Kevin is szerepel, írta meg a Nemzeti Sport.

A cikk a hirdetés után folytatódikVélelmezi a magyar sportlólap, hogy Csoboth Kevin azért kerül be a felnőttcsapat keretébe, mert főszerepet játszott abban, hogy a Benfica együttese a nemrégiben döntőt játszhatott a Real Madrid ellen egy 12 csapatos, mini világbajnokságnak számító korosztályos tornán. A rendes játékidő 1?1-gyel ért véget, majd a 11-esek során a spanyol királyi gárda 6?5-re győzött. Csoboth értékesítette a saját kísérletét. Tény, hogy a lisszaboniak ezután nevezték be a 17 esztendős pécsi futballistát a portugál élvonalbeli keretükbe.

A Record újságírója, Pedro Ponte a Nemezeti Sport megkeresésére azt mondta, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az első csapatnál feltétlenül számítanak is majd rá már az őszi meccseken, de azt mindenképp mutatja, hogy Csobothtal komolyan számolnak a klubnál.

Mindenesetre minmum a Benfica B-ben (portugál másodosztály) néhány meccsen már bevethetik a mostani szezonban, illetve az ifi BL-ben szereplő együttesnél is számolnak majd vele. Ez azért nagy szó, mert az előző idényben még csak az U17-eseknél szerepelt, s a Benfica B már a következő lépcsőfok, s egyben az első csapat előszobája.

A nso.hu szerint Csobothnak már a mezszámát is ki kellett választania, s a 74-est kérte.

KategóriákPOP