PÉCS A Modern Városok Programhoz kapcsolódóan a PTE Bölcsészettudományi Karán is elkezdődtek a felújítási munkálatok, közölte csütörtökön a Pécsi Tudományegyetem.

A cikk a hirdetés után folytatódikMegkezdődött a napokban a PTE BTK Rókus utcai campusában az ?M? épület tetőrekonstrukciója – olvasható a PTE sajtóközleményében. A fejlesztésből a Történettudományi Intézet, a Társadalomtudományi Könyvtár és a Társadalmi Kapcsolatok Intézetének két tanszéke, a Közösségi és Szociális Tanulmányok Tanszék, valamint a Néprajz – Kulturális Antropológia Tanszék jelenlegi és leendő hallgatói, oktatói egyaránt profitálnak.

Ezen túl a beruházás érdemben hozzájárul a Rókus utcai campus egységes megjelenéséhez, a rendezett városkép kialakításához, hangsúlyozták.

Ismert, hogy a Modern Városok Program részeként 24 milliárd forintnyi forrás nyílt meg a Pécsi Tudományegyetem számára, amelynek célja a versenyképes képzési környezet kialakítása; az idegen nyelvű oktatási és szolgáltatási portfolió fejlesztése és racionalizálása; az idegen nyelvű képzésekben résztvevő hallgatók létszámának jelentős növelése és az Egyetem kutatási potenciáljának erősítése.

E célokhoz – írják – szervesen illeszkedik a Bölcsészettudományi Kar fejlesztése. A közleményben idézik prof. dr. Bereczkei Tamás dékánt, aki az induló fejlesztés kapcsán azt mondta, hogy a legnagyobb létszámú és rendkívül széles képzési portfólióval rendelkező kar népszerűsége a magyar és a külföldi hallgatók körebén az elmúlt években tovább erősödött. A jelenleg is meglévő pszichológia, a politológia és az anglisztika képzéseken mintegy száz fővel növelik a külföldi hallgatói létszámot, ezen túl, új, induló szakokkal további kétszázfős emelkedést prognosztizálnak 2020-ig.

KategóriákPOP