OLVASÓI LEVÉL – Szandra kétségbeesett levelet írt nekünk, s a segítségünket kérte. A feladvány viszont rajtunk is kifogott, így most olvasóinkhoz fordulunk.

A cikk a hirdetés után folytatódikKedves Szabad Pécsesek!

Indít Szandra a levelében.

Segítségért fordulok hozzátok!

Naná, ahol tudunk, segítünk.

A minap találkoztam egy számomra teljesen új kifejezéssel: csicska gyász. Csicska gyász. Így egyben. A csicskát, csicskázást vágtam, de most kifogott rajtam ez a két főnév. Annyit sikerült kiderítenem, hogy emberre mondják akkor, amikor a sima csicska már nem elég kifejező. A csicska gyász amúgy ellent mond mindannak, amit magyar szakon magamba szívtam, és komoly feltörést okoz ezen a szép nyári estén. Tudom, hogy roma beszólás, de ennyi. Ha tudjátok a választ, ne legyetek csicskák, s írjátok meg!

Uh. Hát Szandra, feladtad a leckét. Régen nagy csicskázósak voltunk mi is, de csak amíg szeretett miniszterelnökünk be nem emelte idén márciusban a közbeszédbe a csicskát, amikor azt mondotta, hogy:

Önök a Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicska pártot csináltak.

Na, azóta mindig megkeseredik a szánk, ha ki akarjuk mondani. Erre a Jobbik mit léphetett volna, minthogy bebizonyítja, értelmi színvonalban mennyire a kormánypárt felett állnak, és jól vissza örök csicskázta Orbánt.

A csicska gyászhoz ugyan nem visz közelebb, de talán segít megérteni kicsit belőle a csicskalángos.

Rendszerint egész tenyérrel, kiszolgáltatottság vagy alárendeltség érzékeltetése céljából, az arcra mért, csattanó hangot adó ütés.
Így a Szlengblog.

Meg van ugye Fluor méltánytalanul alulbecsült száma.

De csicska gyász? Sehol semmi. Amire jutottunk a magyar internet mély, nagyon mély bugyraiban vájkálva, hogy a csicska gyász az jóval durvább lesajnáló, ugyan nyelvtanilag nehezen értelmezhető szószerkezet, és akkor használják, mikor a csicska egyszerűen már nem elég. Például azt megtudtok, hogy a csicska gyász Tippmixet lehet gyógyítani Grabovoj féle gyógyítószámmal.

A Lámpaernyő mikroblog nem embert, hanem egy egész hónapot csicska gyászozott le.

És ez miez?

Szóval ott tartunk, hogy a csicska gyász elég lesajnáló beszólás, de ha valaki többet tud nálunk, tényleg ne fogja vissza magát és segítsen Szandrán!

KategóriákPOP