BUDAPEST?BARANYA Bemutatta az Együtt szombaton a 2018. évi országgyűlési választáson induló 106 egyéni képviselő-jelöltjét. A pártnak Baranyában is meglesz mind a négy körzetben a saját jelöltje.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke köszöntötte a Budapestem egybegyűlteket, ahol jelen volt a Párbeszéd képviseletében Karácsony Gergely és Szabó Tímea is, és részt vett a jelöltállításon Gulyás Márton civil aktivista is. Szigetvári szerint bezárkózás helyett nyitott nemzetpolitikára, félelem helyett szabad köztársaságra, gyűlöletkeltés helyett biztonságra, nyomor helyett igazságos piacgazdaságra van szükség.

Juhász Péter, az Együtt elnöke pedig azt mondta, hogy ?Most van itt a momentum, hogy legyen más a politika, együtt legyünk, ehhez azonban párbeszédre van szükség?. Szerinte, ha elindul az együttműködés a demokratikus oldalon, le lehet váltani a Fideszt 2018-ban.

Az Együttnek Baranyában is lesz mind a négy körzetben saját egyéni országgyűlési képviselőjelöltje. Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke indul Baranya megye 1-ben  (Pécs), Rajnai Attila Baranya megye 2-ben (Pécs), Jenei Zsanett Baranya megye 3-ban  (Mohács), és dr. Vass Péterné Baranya megye 4-ben (Szigetvár).

Vass Péterné, Ágnes az MSZP és a DK támogatásával induló független szigetvári polgármester, volt Baranya megyei főállatorvos, dr. Vass Péter volt felesége. Mindemellett a szigetvári képviselő-testületben sok esetben helyi ellenzéki szerepbe is kerülő civil szervezet, a Szigetvári Emberekért Egyesület frakcióvezetője. Információink szerint nem kizárt az sem, hogy 2018-ban akár egymás ellen is indulhatnak. Úgy tudjuk ugyanis, hogy még nem dőlt el az véglegesen, kik indulnak az ország legnagyobb választókerületében, a szigetvári-sellyeiben végül jelöltként. Információink szerint informálisan a szigetvári polgármestert is kereste meg más politikai párt, hogy egy esetleges választókerületi indulásról tárgyaljanak.

Rajnai Attila ismert ellenzéki civil aktivista, Jenei Zsanett neve pedig a közvéleménynek onnan lehet ismerős, hogy többször felszólalt az idei mohácsi Busójáráson történt, fiatal lányt ért incidenssel kapcsolatban. A 26 éves hölgy az Együtt egyik legfiatalabb jelöltje lesz 2018-ban.

KategóriákPOP