Alsószentmárton Mentőhelikopter érkezett Alsószentmártonba. A Szabad Pécs írta meg, hogy Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere szenvedett súlyos sérüléseket. Állítólag lincselés történt. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódik 

FRISSÍTÉS/Disclaimer, 2020. 02. 04. – Cikkünk eredeti, 2017-es címe a következő volt: “Rendkívüli hír: lincselés történhetett Alsószentmártonban”. Habár, valljuk, hogy cikkünk címe akkor azért született, mert valóban egy nagyon brutális verekedésről, megverésről szóltak a legelső hírek, arról, hogy Mali Zoltánt gyakorlatilag meglincselték Alsószentmártonban. Ennek megfelelően adtuk címünket, mindazonáltal a kezdetektől feltételes módot használva, most úgy döntöttünk, a verekedés egyik érintettje, az azóta a támadásért csoportos garázdaság miatt elítélt polgármester, Budai László friss, 2020. februári kérésének eleget téve, hogy változtatunk a címen. És nem azért, mert jogi oldalról problémásnak tartanánk, s főleg nem azért, hogy bárkinek is ezzel igazat adjunk a vitás felek közül. De azzal együtt is megtesszük ezt, hogy a véleményünk az, hogy a cikk frissítéseiben is, pláne a később következő cikkeink dokumentálták azt, hogy mi történt. Azaz, hogy a hagyományos értelemben vett lincselés nem történt, sem az, amit konkrétan értenek rajta, azaz egy felhergelt tömeg vagy csoport által elkövetetett gyilkosság, sem a gyakorta használt súlyos testi sértést okozó tömeges bántalamazás. Ugyanakkor, mivel a lincselés szó még feltételes módban is erős üzenet, és lehetnek (bár bízunk benne, hogy éppen a fentiek okán nem nagyon sokan) olyanok, akik félreértik, avagy félreértik és a falu közösségével is azonosítják a címet, most megváltoztatjuk. B. A.

 

FRISSÍTÉS 06.11 – 12:20 

Megszólalt Mali Zoltán és Budai László is

Az N1 TV-nek Mali Zoltán elmondta, szerinte azért verték meg, mert felemlegette az alsószentmártoni polgármester zűrös ügyeit. (A részletekért kattints IDE.) Vasárnap kollégánk a helyszínen próbált utánajárni a dolgoknak; erről szóló beszámolónkat, valamint Budai László nyilatkozatát ITT olvashatja.

FRISSÍTÉS 22.10

Volt tüntetés a faluban, sokan nem szerették Malit

Szombaton délután többen, egyes becslések szerint akár két-háromszázan is utcára vonultak, Mali Zoltán ellen tiltakozva – olvasónktól a Szabad Pécsnek küldött fotóinkon lentebb ez látható is. Olyan információk is keringenek ugyanis, hogy Mali Zoltán helyi boltosként és kocsmárosként úgy gondolta, ő irányítja ezt a települést is, amit egyesek megelégelhettek. Korábban is voltak összeűzések a faluban, Malit is érte támadás, ő is verekedett korábban, de ilyen súlyú ügy eddig nem volt. A rendőrségtől még fél 7 előtt kérdeztük, hogy pontosan mi történhetett a faluban, hány sérült van, tényleg érintett-e benne  két polgármester is, illetve, hogy valóban volt-e egy elviekben Mali Zoltán-ellenes tüntetés, s az bejelentett volt-e. A rendőrség most adta ki közleményét válaszul.

?Öten verekedtek össze a helyi italbolt előtt.

A rendőrség ügyeletére 2017. június 10-én 17 óra 17 perckor arról érkezett bejelentés, hogy többen összeverekedtek a helyi italbolt teraszán.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy négy férfi szóváltásba keveredett Drávapiski polgármesterével, majd bántalmazták őt.

A rendőrök az eset kapcsán előállították Alsószentmárton polgármesterét, valamint egy 37, egy 20 és 47 éves helyi férfit. Kihallgatásuk jelenleg is folyamatban van.

A Siklósi Rendőrkapitányság az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoz.

Korábban írtuk

Mali Zoltánhoz, Drávapiski polgármesteréhez hívtak mentőhelikoptert a Szabad Pécs értesülései szerint. Lapunk úgy tudja, elterjedt egy olyan hír is, hogy ?az alsószentmártoni polgármester és családja gyakorlatilag meglincselte a faluban kocsmát üzemeltető, országosan is ismert baranyai faluvezetőt”. Természetesen igyekszünk kideríteni, hogy ennek a pletykának van-e bármi köze a valósághoz, és megszólaltatni a legfőbb érintetteket.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a két polgármester korábban jó viszonyban volt egymással, de kapcsolatuk az utóbbi időben meglehetősen rosszra fordult, kölcsönös fenyegetőzések követték egymást.

További részletekkel hamarosan jelentkezünk.

FRISSÍTÉS 21.15

Akár meg is műthetik Mali Zoltánt még az éjjel

Annyi biztos a Szabad Pécs értesülései szerint, hogy sokkos állapotban került kórházba Mali Zoltán szombaton este. Úgy tudjuk, nem tudták teljesen kizárni azt az orvosok, hogy az éjjel meg kell műteni Drávapiski polgármesterét a bántalmazást követően. Úgy tudjuk, Mali Zoltán magánál volt, beszélt is, de időnként összefüggéstelenül. A polgármestert a PTE 400 ágyas klinikájának sürgősségi osztályára szállították. Értesülésünk szerint Mali fej- és végtagsérülést szenvedett.

Előállíthatták a szentmártoni polgármestert? Lehetnek bizonyító erejű videófelvételek

A Szabad Pécs nem hivatalos információja továbbra is az, hogy az eset egyik gyanúsítottja az alsószentmártoni polgármester lehet, aki állítólag maga is részt vett a bántalmazásban, több másik emberrel együtt. Úgy tudjuk, lehetnek vidófelvételek, amelyek rögzíthették, hogy mi is történt pontosan. Információink szerint az alsószentmártoni polgármestert előállíthatták a helyszínről a rendőrök.

A mozgóboltok miatt kaphattak össze

Fontos kérdés lehet, hogy mi áll a durva bántalmazás hátterében. Mali Zoltán családjától származó, de nem közvetlen információnk, hogy Mali Zoltán sérelmezte és szóvá tette Alsószentmártonban a polgármesternél, hogy miért engedik be tömegesen a mozgóboltokat. Ő ugyanis a Tom Market után helyben adózik, a mozgóboltos viszont nem oda fizeti az adót – ez egyébként nagyon régi, szinte állandó konfliktusforrás a kis falvakban, ahol még működik helyben élelmiszerbolt. Állítólag emiatt alakult ki az utolsó nagy ellentét a kocsmáros-boltos-trafikos-polgármester és az alsószentmártoni vezető között.

        

Frissítés 19:05

Egyelőre a rendőrség is csak annyit erősített meg, hogy jelenleg is eljárás-intézkedés van folyamatban, pontosabb részletekkel később tudnak majd szolgálni. A mentők is csupán annyit tudtak jelen pillanatban mondani, hogy egy sérült biztosan van, sem a sérüléséről, sem az állapotáról többet nem tudnak, és arról sincs információjuk, hogy vannak-e további sérültek.

18:40

A Szabad Pécs értesülései szerint öten támadtak rá Mali Zoltánra, és nagyon csúnyán helyben hagyták. Drávapiski polgármesterének (névlegesen vagy hozzá köthetően) az első alsószentmártoni vállalkozása, egy kocsma után a Szabad Pécs tudomása szerint egy trafikja is lett a faluban, nemrégiben pedig egy Tom Marketet is nyitott a többségében cigányok által lakott ormánsági faluban.

3 kilométerre a horvát határtól, 7 kilométerre Siklóstól

Alsószentmárton csupán 3 kilométerre fekszik a horvát határtól, 7 kilométerre Siklóstól. Az ország egyik, ha nem az első tisztán cigány etnikum által lakott faluja volt, 1980 körül.

KategóriákMETÁL