A Szabad Pécs munkatársai vallják és magukénak tudják az általános újságírói szakmai és etikai szabályokat, munkájuk során ezek figyelembe vételével járnak el.
Cikkeinkben gondosan, jól érthetően jelezzük, melyek azok az információk, amelyeket tényként, alapos ellenőrzést követően hoztunk nyilvánosságra.
Védjük a forrásainkat, ez elsődleges, kiemelt szempont előttünk, és elvárás magunkkal szemben. Informátoraink ugyanis sok esetben különféle kockázatokat vállalnak azzal, hogy a munkánkat segítik. Éppen ezért lehetséges, hogy nem egy esetben névtelenséget kérő forrásokra is hivatkozunk.
Elismerjük, ha hibázunk, a hibákért vállaljuk a felelősséget, azokat kijavítjuk.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs független újság, amely törekszik a hiteles tájékoztatásra, ugyanakkor azt is gondoljuk, hogy időnként szükség van olyan írásokra is az oldalon, amelyek szarkazmussal, iróniával tartanak görbe tükröt egyes jelenségek, történések elé. Ezek közt megtalálhatók olyan írások vagy fotómontázsok is, amelyek lényegében álhírek. E cikkek részaránya minimális az oldalon megjelenő hírekhez, tényanyagokhoz viszonyítva. A céljuk a már említett figyelemfelkeltés, egy-egy problémára nem hagyományos újságírói eszközökkel történő rávilágítás. Ezeket a cikkeket (önálló fotókat, képgalériákat stb.) szerzői álnéven írjuk (pl. Cserminátor, Sancho Panza), és adott esetben nem csak e cikkek szövegezése (avagy külön kategóriája /Fake News/), hanem a cikkekhez illusztrációként közölt fotók, fotómontázsok is sugallják, jelzik, hogy álhírről, viccről van szó.

KategóriákINFÓ