HAPPY END – Minden híradó végén szükség van egy kis stresszlevezetésre. Mivel ma nem született új medvebocs a pécsi állatkertben, ezért egy másik kellemesen pozitív hírrel zárjuk a napot.

A cikk a hirdetés után folytatódikA kiemelten tehetséges fiatalokból álló Ifjúsági Világkórus ad koncertet július 13-án a pécsi Kodály Központban. A 33 országból érkező 58 énekes ezzel kezdi meg tíz állomásból álló közép-európai és észak-balkáni turnéját. A kórus ezután Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában koncertezik a kenyai Ken Wakia és Pad Zoltán nemzetközileg is elismert karnagyok vezetésével.

Klasszikus, kortárs, világ- és népzene

Az UNESCO “Artist for Peace” díjjal kitüntetett Ifjúsági Világkórus nemzetközi zenepedagógiai-társadalmi projekt, amely minden évben 17?26 év közötti, tehetséges, fiatal énekeseket szervez kórusba a világ minden tájáról. A 2017-es nyári turné rendezési jogát Pécs, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., valamint a pécsi székhelyű Közép-kelet-európai Kórusközpont pályázta meg és nyerte el.

A pécsi koncert repertoárját klasszikus és kortárs művek, valamint afrikai gospel, spirituálé, világzenei és népzenei átiratok alkotják, különleges kóruszenei kalandozást kínálva a romantikától napjainkig. A turnén folytatódik az Europa Cantaton hagyományossá vált közös éneklés, ugyanis a kórus minden országban előad egy népszerű, helyi dalt a közönség bevonásával.

 

Jegy és információ: http://www.kodalykozpont.hu

Háttéranyagok: http://www.worldyouthchoir.org

Videoanyagok: https://www.youtube.com/user/worldyouthchoir09

KategóriákPOP