Olvasói fotót kaptunk, amin a parkoló autóktól zsúfolt Dóm tér látható. Az egyházmegye szerint a felújítás alatt álló területen a Székesegyházba, liturgikus eseményekre érkező hívek továbbra is parkolhatnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikFebruár 11-én 10 órakor, azaz ma délelőtt jubileumi misét tartottak a Székesegyházban Mayer Mihály, az egyházmegye nyugalmazott főpásztora (1989?2011), püspökké avatásának 30. évfordulóján. Ennek kapcsán az egyházmegye oldalán két cikk is megjelent (1, 2), mi azért ideteszünk egy harmadikat is.

A misére érkező hívek jelentős része autóval közelítette meg a létesítményt, és sokan a felújítás alatt álló téren parkoltak. Az egyházmegye szerint a normál autós terhelésre is méretezve lett a svéd gránit burkolat, így ebből adódóan nem keletkezhetnek problémák. (Olvasónk nem is ezt, inkább a látványt nehezményezte ezen a turisztikailag frekventált, és jelentős részben közpénzből felújított helyen – szerk.)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától bruttó 600 millió forint céltámogatást kapott az egyházmegye a pécsi Dóm-tér felújítására (tervezés, kivitelezés, alapanyag beszerzés) még 2016-ban. A közbeszerzési értesítő szerint nettó 340 millió forintos ajánlatával a Pécsi Építő és Tatarozó Kft. pályázott a kivitelezési munkára sikeresen, és ha nem áll elő semmilyen váratlan fordulat, akkor szerződés hatályba lépésétől 10 hónapjuk van átadni a kész teret, azaz tavasszal.

KategóriákMETÁL POP