USZÍTÁS – Sokaknál kiverte a biztosítékot a legújabb plakátkampány. Már több ezren aláírták a tiltakozó petíciót.

A cikk a hirdetés után folytatódik “Az ország gazdasági és társadalmi vezetői ezzel a plakáttal és a sok előzővel túllépték az emberi- és politikai tisztesség-minimum legalsó szintjét is” – írja többek között felhívásában Dárdai Zsuzsa, aki útjára indította a petíciót. A hölgy arra kér mindenkit, aki zsigerből elutasítja a gyűlöletkeltés minden formáját, hogy írja alá a tiltakozó petíciót. (Aki csatlakozna, ITT teheti meg). Dárdai úgy véli, amit a kormány tesz, az minden magyar állampolgárt minősít, így viszont bárki hangot adhat egyet nem értésének. Érdeklődtünk, mi lesz az összegyűjtött aláírások sorsa. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

 

Félelem-és gyűlöletkeltés milliárdokért? 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a napokban Baranyát is ellepték a “Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén” plakátok. A kormány legújabb kampánya 5,7 milliárdba kerül – közpénzből. Hogy mi a kampány célja, nem egyértelmű (a plakátokból nem derül ki), de az biztos, hogy sok plakáton már most antiszemita feliratok jelentek meg.

Török Gábor politológus vasárnap tett közzé egy képet Facebook oldalán a plakátról, mellé pedig Orwell 1984 című könyvéből vett idézetet:

 “Goldstein látványa, sőt már a puszta rágondolás is automatikusan félelmet és nyugtalanságot idézett elő. Ő állandóbb tárgya volt a gyűlöletnek, mint Eurázsia vagy Keletázsia, mert amíg Óceánia háborúban állt e hatalmak egyikével, rendszerint békében élt a másikkal. A különös csak az volt, hogy bár Goldsteint mindenki gyűlölte és megvetette, s bár elméleteit mindennap s napjában ezerszer is megcáfolták, szétzúzták, nevetségessé tették dobogókon, a teleképen, újságokban és könyvekben, s kimutatták róluk, hogy szánalmas zagyvaságok – aminthogy azok is voltak -, mindennek ellenére úgy tetszett, befolyása nem csökken. Mindig akadtak éretlen alakok, akik szinte várták, hogy elszédítse őket. Nem múlt el egyetlen nap sem, hogy a Gondolatrendőrség ne leplezett volna le az ő irányításával működő kémeket és szabotőröket. Ő volt a parancsnoka annak a hatalmas árnyékhadseregnek, az összeesküvők földalatti hálózatának, amely az állam megdöntésére tört…”

Bárminemű hasonlóság nyilván a véletlen műve… (a szerk.)

 

Egy képkocka a kormány legújabb kampányfilmjéből. 

KategóriákPOP