Kijutott a jövő évi futball Európa-bajnokságra a magyar férfi labdarúgó-válogatott. Bravúrosan méghozzá.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint ismert volt, már csak zárt kapuk mögött lehetett megrendezni a jövő évi Európa-bajnokságra való kijutásról döntő mérkőzést, így a hazai pálya előnye talán valamelyest kedvezett a magyar válogatottnak az izlandi 11 ellen, de biztosan nem úgy, mintha tele lett volna a nemzeti stadion.

Hogy ezért-e vagy sem, de a vezetést Izland szerezte meg, Sigurdsson már az első negyed órában, a 11. percben vezetést szerzett, és a félidőre is egygólos izlandi előnnyel mentek pihenni a csapatok.

Izland előnyét a találkozónak csaknem a végéig őrizte, de még a rendes játékidő letelte előtt kiegyenlített a magyar válogatott, a 88. percben, Nego góljával.

Aztán, négy perccel később, azaz már a ráadásban, a 92. percben a magyar futball legnagyobb tehetségének tartott, Ausztriában gókirályi címet is szerzett Szoboszlai Dominik talált be az ellenfél hálójába. Magyarország a végjátékban, négy perc alatt fordította meg a mérkőzést és jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra.

Úgy nyert ma este a magyar válogatott, ahogyan a korábbi években, sőt évtizedekben nem egy alkalommal kikapott, az utolsó percekben született gólokkal, fordítással.

Üres a lelátó a koronavírus-járvány miatt a zárt kapuk mögött rendezett Magyarország – Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 12-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A győztes gól

Streamable Video

Watch this video on Streamable.

KategóriákPOP