Egy remek példa arra, hogy időnként milyen borzalmasan lassan működik az állami rendszer.

A cikk a hirdetés után folytatódikSajtóközleményben tudatta a komlói városvezetés hétfő délelőtt, hogy végéhez közeledik a viharkárok teljes helyreállítása Komlón. Mivel arról nem szólt a fáma, hogy az elmúlt napok esőzései – a már ismert helyszíneken túl – komolyabb kárt tettek a városban is, meglepődve nyitottuk meg a levelet. Aztán kiderült, kicsit régebbi ügyről van szó. Egészen pontosan tavaly nyáriról. 

“A tavaly nyári heves viharok és a hirtelen leeső, nagy mennyiségű esők jelentős károkat okoztak Komló-szerte. A kárelhárítás költségeinek fedezésére az önkormányzat sikeres pályázatot adott be a Belügyminisztérium vis maior alapjához. A támogatásról szóló döntés azonban csak decemberben született meg, így a tényleges helyreállítási munkák megkezdésével meg kellett várni az időjárás melegebbre fordulását” – magyarázza a közlemény.

A javítások legnagyobb része már elkészült: városszerte négy helyszínen volt szükség a megcsúszott rézsűk és támfalak megerősítésére. A belvárosi Magyar Bálint utcában, a Patak utcában és a mecsekjánosi Kaszánya patak partján már el is készültek, az újtelepi Tél utcában pedig augusztusban fejeződik be a munka. Az elmosott utakat is mindenütt sikerült mostanra kijavítani: a kisbattyáni úton már korábban, a mecsekjánosi idősek otthona közelében pedig a napokban terített le új aszfaltot a kivitelező.

A munkálatok összesen 30 millió forintba kerültek, ebből 18,9 millió forintot az állam, a többit az önkormányzat állt. 

KategóriákPOP