Igaz, nem sokat, csupán 30 forintot deciliterenként. És még az is lehetséges, hogy a Föld megmentésén munkálkodnak, hiszen mindenki tudhatja, hogy a következő évtizedekben a víz lesz az egyik legfontosabb kincs, amiért akár háborúk is indulhatnak, ha nem teszünk valamit.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉs, hát van, aki meg tesz, mi meg írunk róla. Lásd az olvasónktól kapott fotót a pizzéria étlapjáról.

Amúgy, nyilván nem állítjuk, hogy biztosan ők az egyetlen étterem az országban, akik bevezették a “vízdíjat”. Sőt, még az is lehet, hogy a valóságban nem is fizettetik meg (mindenkivel), mondjuk, ha egy pincérnek van egy kis esze, meg jóérzés is szorult belé, akkor nem üti fel – az itallapon azonban rajta van az ár, vagyis ebből kell kiindulni, ez a hivatalos.
 
Pécsett például volt olyan hely, ahol nem akartak csapvizet kihozni, szemlesütve, miközben fogyasztottunk, vagyis volt rendelésünk, csak éppen csapvizet kértünk (egyébként környezetvédelmi szempontok miatt is, nem csak azért, hogy ne legyen túl magas a számla), mondván, a tulajdonos azt mondta nekik, hogy nem hozhatnak. Ott például sikerült meggyőzni a személyzetet, néhány jó szóval, hogy kaphassunk a csapvizet is, mivel amúgy csap is volt, meg víz is folyt belőle.
 
 
Frissítés 18.30h
 
Mint időközben megtudtuk, a soproni pizzériáról a víz-ügy miatt Világgazdaság is írt, nem sokkal a mi cikkünk előtt jelent meg az írásuk. Sőt, megkeresték a szóban forgó soproni pizzériát is, akik válaszoltak is nekik, a pizzéria üzletvezetője írt nekik e-mailt.
 

Egyrészt elismerte, hogy szerepel csapvíz az itallapjukon (ez ugye a lapunkhoz is eljuttatott fotón is látható, amúgy), viszont azt is írta neki, hogy azt nem a mosdóból kínálják – ez utóbbi azért elég érdekes megjegyzés, viccnek rossz, komolynak meg igencsak arrogáns. Viszont igény szerint jéggel, citrommal  adjék, és egy felszolgáló viszi az asztalhoz. A lényeg viszont az, hogy “a családoknak, gyerekeknek, törzsvendégeknek nem számolnak fel díjat a vízért”.

?Vannak olyan vendégek, akiknek viszont igen, ez nem véletlen. A VOLT Fesztiválon elfogyasztott italok és egyéb szerek hatására sajnos igen sok fiatal kerül olyan állapotba, hogy nem lesz kívánatos vendég. Mi nem azért dolgozunk, hogy például egy 15 fős társaság a teraszunkon ingyen csapvíz és 2 db felszeletelt pizza társaságában kikészítse a felszolgálót 3-4 órán keresztül. Ők nyilván megtehetik ezt, mi pedig asszisztálunk hozzá. Hát nem!? – írta az üzletvezető.”

 

KategóriákPOP