PÉCS-VESZPRÉM Első abszolút futamgyőzelmét aratta a Ranga Péter – Szőke Tamás kettős a Veszprém ralin. A győzelem értékét tovább növeli, hogy elképesztő nehézségekkel néztek szembe, de a tökéletes csapatmunka és profizmus meghozta a várva várt eredményt – írja a Mecsek Rallye-oldal. Ranga Péter édesapja, a 2001-ben tragikusan fiatalon, 43 évesen, gyógyíthatatlan betegség következtében elhunyt legendás pécsi raliversenyző, Ranga László az idei Veszprém-rali kezdőnapján, július 7-én lett volna 60 éves.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzívmelengető pillanat volt ezért, amikor a Ranga-fiúk édesapjának egykori navigátora, Büki Ernő adta át a trófeát.

Mint azt a Mecsek Rallye-nak Ranga Péter elmondta, nagyon készültek a futamra, s tehették is, mert már többször jártak Veszprémben, ugyanakkor idén csupa ismeretlen pálya várta őket. Az sem könnyítette meg a dolgukat, hogy az autó előzőleg a lengyel futamon ment és ott összetörték – mesélte. 

Szerelő-csapatuknak, Topp Zoliéknak két napjuk volt csupán emiatt, hogy újraépítsék, átdekorozzák a versenyautót. A rajtra aztán szinte elkészültek az erejükkel, problémák voltak a pályabejáráson is, majd a gyorsasági végén defektet kaptak, amivel másodikként fordultak. A Ranga-Szőke páros aztán már az első napon az élen fordult Benik Balázsékkal, akikkel szoros, tiszta, sportszerű küzdelmet vívtak, de a célba végül ők futottak be elsőként, 7,4 másodperc előnnyel.

 

Szőke Tamás tavaly, a Baranya Kupán ült először Ranga Péter mellett, majd idén februárban döntött úgy, hogy vele folytatja a versenyzést.

Péter testvére, Ranga László is rali versenyző, aki pilótaként megőrizte az ifjabb nevet. Ő is egy Sokda Fabia R5-öst hajt, mellette is komoly navigátor, Tóth Imre ül, így gyakorlatilag a két autó két sofőrje és két navigátora sokat tud egymástól tanulni, megosztani a tapasztalataikat, együtt tréningeznek, megbeszélik stratégiát, egy csapatot, egy családot alkotnak.

Veszprém rali végeredmény:

1 Ranga Péter és Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) 1:02:15.9 óra

2 2. Benik Balázs és Rácz Bence (Skoda Fabia R5) 1:02:23.3

3 3. Vincze Ferenc és Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) 1:03:03.8

 

KategóriákPOP