A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki a hatóság szerint középiskolás fia iskolaigazgatóját vádolta hamisan.

A cikk a hirdetés után folytatódikA férfi fia egy baranyai középiskola tanulója volt. A 2015/16-os tanévben a 11. osztályos, nem tanköteles fiú 31 tanórát mulasztott igazolatlanul, ezért az iskola a hatályos jogszabályok alapján megszüntette tanulói jogviszonyát. A fiú apja ezután feljelentést tett a rendőrségen az iskola igazgatója ellen, mely szerint az igazgató hamis adatokat szolgáltatott az intézményfenntartó felé, és ezek alapján szüntették meg fia jogviszonyát. A rendőrség a feljelentést követően beszerezte az okirati bizonyítékokat, mely alapján megállapította, hogy az iskola igazgatója törvényesen – valós adatok alapján – járt el.

Ugyanakkor az ügyészség szerint azzal, hogy az apa hamisan vádolta az iskola igazgatóját a hatóság előtt, megvalósította a hamis vád bűncselekményét, ezért vádat emeltek ellene. A hamis vád bűncselekményének büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség

KategóriákPOP