Sokan már tudják, sokan még most szembesülnek azzal, hogy májustól a BIOKOM helyett a Dél-Kom Nonprofit Kft. látja el Pécs hulladékgazdálkodási közszolgáltatását.

A cikk a hirdetés után folytatódikEz azt is jelenti, hogy az új közszolgáltatóval újra kell szerződni. A szerződéseket folyamatosan postázzák a régi-új ügyfeleknek, melyeket vissza kell küldeni. Azonban, mint egy olvasónk jelezték, a társaság által kiküldött válaszborítékon a gyakorlattól eltérően nem szerepelt, hogy az esetleges költségeket a címzett fizeti. Olvasónk elmondása szerint a levél feladásakor a posta kollégája jelezte számára, hogy bár ez esetben a feladónak kellene fizetnie a postaköltségeket, dobja csak egy köztéri postaládába a levelet, akkor ingyenes a feladás.

Az ügyben megkerestük múlt héten a Dél-Kom Nonprofit Kft.-t és a Magyar Posta Zrt.-t, előbbi nem, utóbbi viszont válaszolt. Arra voltunk kíváncsiak, eltér-e az általános gyakorlattól, hogy a Dél-Kom Nkft. mellékelt válaszborítékain nincsen említett jelzés arra vonatkozóan, hogy a címzett cég fizeti a postaköltségeket, illetve megfelel-e ez a Magyar Posta Zrt. szabályzatának.

 

A Dél-Kom Nonprofit Kft.-vel nincsen a Magyar Postának érvényes, a válaszküldemény szolgáltatásra vonatkozó szerződése. A kiküldött szerződésmódosításokhoz kapcsolódó borítékok postai szempontból nem tekinthetőek válaszküldeménynek, így ha az ügyfelek azt postai felvevőablaknál adják fel: a feladási díj megfizetése őket (feladókat) terheli. Ezek a küldemények levélszekrényen keresztül feladhatóak bérmentesítési díj nélkül, ebben az esetben a címzett Dél-Kom Nonprofit Kft. a normál postai feladási díj kétszerese (portó díj) ellenében kapja meg a küldeményeket. A Dél-Kom Nonprofit Kft. vállalta a levélszekrényen keresztül, bérmentesítés nélkül feladott küldemények díjának megfizetését. A Dél-Kom Nonprofit Kft.-vel az eset kapcsán személyesen is felvettük a kapcsolatot, s megállapodás született arról, hogy a jövőben a cég hasonló esetben a postai előírásoknak megfelelő válaszborítékokat küld az ügyfelek részére.

 

Tehát nem kell aggódni, a leveleket elég bedobni a piros postaládákba, a Dél-Kom pedig bizonyára megtanulta a leckét. Most, hogy mindez kiderült, már önfeledten meghallgathatjuk az OPUS együttes vonatkozó slágerét.

 

 

Ki gondolta volna, hogy az együttes a mai napig aktív, s ráadásul osztrákok? Egyetlen ismert Legismertebb daluk a Live is Life, mely óriási karriert futott be Magyarországon Levelet kaptam, lájf áthallással, hogy nincsen olyan szintis-gitáros esküvői zenekar formáció, mely ne játszaná el harminc éve minden egyes bulin valamikor az este folyamán.

KategóriákPOP