Ön is részesült bruttó 215 ezer forint értékű ajándékutalványban a nyáron? Nem? Akkor rossz helyen dolgozik.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Napi.hu derítette ki, hogy az Igazságügyi Minisztérium 509 dolgozója részesült fejenként bruttó 215 ezer forint értékű ajándékutalványban a nyáron, köztük a tárca felső vezetői is. Így ismerte el a minisztérium a magas színvonalú munkát. Ezen túl cél a dolgozók szezonális anyagi terheinek csökkentése is – nyáron ilyen a nyaralás vagy a gyerekek táboroztatása is – indokolta döntését a minisztérium.

Mivel a juttatásra jogosultak körébe a politikai vezetők is beletartoznak, így nem volt akadálya annak, hogy a miniszterek és az államtitkárok is kapjanak hozzájárulást a nyári költségeikhez.

Trócsányi László miniszter (aki mostanában arról híres, hogy a háza előtt devizahitel károsultak tüntetnek és a háziak lelocsolják őket) fizetése például bruttó 1,1 millió forint, ez gyerekkedvezmények nélkül nettó 733 forint. A miniszter éves cafeteria-kerete – a többi vezetőhöz hasonlóan – évi bruttó 200 ezer forint, jutalmat csak nyáron kapott, illetve karácsonykor részesült egy csekély értékű 11 ezer forintos ajándékban.

 

Ebből azért talán már futja egy hét kempingre a Balatonnál.   

 

KategóriákPOP