Az OLAF súlyos visszaéléseket állapított meg a Tiborcz István-vezette Elios Zrt. közbeszerzéseivel kapcsolatban 2011-2015 között,  Orbán Viktor miniszterelnök veje pedig nem a saját, hanem az adófizetők lábán áll – jelentette ki a csütörtöki pécsi közgyűlési ülés szünetében tartott sajtótájékoztatón Fogarasi Gábor és Gyimesi Gábor, a Jobbik két pécsi városházi képviselője, és egyben országgyűlési képviselő-jelöltjei.

A cikk a hirdetés után folytatódik



És még mondtak néhány keményet ezzel kapcsolatosan, kb. ezeket: Tiborcz István szerintük meglopta az államot, és még a büntetését is mi fizethetjük majd. Pedig Orbánnak és vejének kell, kellne állnia a büntetés cechjét, nem a magyar embereknek. A Jobbik éppen ezért elszámoltatja „a maffiacsaládot”, és velük fizetteti meg a bírságokat, nem az adófizetőkkel. Az OLAF azért büntetné meg Tiborczot, mert azt nem a fideszes Polt Péter vezeti Ha Budai Gyula szerint a visszaélést tényleg nem Tiborcz István, hanem Bajnai Gordon követte el, akkor őt vajon miért nem számoltatta el?

Lázár János nem az ország, hanem Tiborcz István érdekeit védte, amikor letagadta, hogy már két éve nyomozás folyik Orbán Viktor vejének visszaélései miatt. Az Orbán-család újabb korrupciós botránya jelzi, hogy „a família maffiamódszerekkel fosztja ki Magyarországot”.

A Jobbik szerint az Elios-botrányban minden Orbán Viktor utasítására történt. Hiába is próbálják most másra tolni a felelősséget, hiszen a pályázatok elbírálása, és a kivitelezés az Orbán-kormány ideje alatt történt. Az Eliost Lázár János indította el a hirtelen meggazdagodás útján, még 2009-ben. Lázár akkor még Hódmezővásárhely polgármestereként választotta ki a referencia nélküli céget a város LED-es közvilágításának megvalósítására.
 
Polt Péter felelőssége is felvetődik, közölték a pécsi jobbikos politikusok, a legfőbb ügyész ugyanis szerintük a lebukás után segít ?elsikálni? az ügyet, elintézi, hogy ne legyen felelősségre vonás.
 
A Jobbik viszont felszólítja a nyomozóhatóságokat, hogy tárják fel a visszaéléseket a Tiborcz-ügyben, hogy ne kelljen visszafizetni a 13 milliárd forintot! Aztán végül újra elmondták, hogy az Elios-ügy rámutat arra, hogy „az Orbán-família maffiaszerűen fosztja ki Magyarországot.”

KategóriákPOP