Eladja a volt bőrklinikát a pécsi önkormányzat, a liciteljáráson történő értékesítésről a Páva Zsolt polgármester által jegyzett előterjesztés megszavazásával dönthetnek a városi képviselőtestület tagjai. Nem tudni, ki a titokzatos vevőjelölt.

A cikk a hirdetés után folytatódikPécsett ismét rendkívüli közgyűlés lesz, most csütörtökön délután. Több egyéb más előterjesztés mellett arról is szavazni fognak, hogy értékesíteni kívánják a volt bőrklinika épületét és a hozzá tartozó telket.

Az ingatlan forgalmi értékét t 992,8 millió forint plusz áfara becsülték.

Az OTP Banknak azonban jelzálogjog-bejegyzése van az ingatlanra 934 millió forint erejéig, egy 18,86 milliárd forintos keretbiztosítéki jelzálog részeként.

Az értékesítésre azért kerül sor, mert volt, aki jelentkezett az ingatlanért, de azt nem írják le, hogy ki a titokzatos vevőjelölt, és mit szeretne ott kialakítani.

Az egészen biztos, hogy jelenleg a város egyik legkeresettebb környékének olyan ingatlanáról van szó, amely páratlan fejlesztési lehetőségekkel is kecsegtet. A volt bőrklinika ugyanis nincs messze sem a belvárostól, sem az orvosi,  sem a  műszaki vagy bölcsészettudományi kartól.

A PécsInvest.hu nevű pécsi befektetési oldalon például így írnak az ingatlanegyüttesről.

 

Bővítési lehetőség: A rendezési tervben rögzített mértékig bővíthetőek az épületek külön-külön.

 

Fejlesztési lehetőség: A területen fekvő 5 ingatlan mindegyike összközműves, távhőre is csatlakoztatott épület. A legnagyobb, közel 2000 m2 szintterületű, impozáns megjelenésű, többszintes épület a korábbi klinikai funkciót töltötte be, tagolt elrendezésű, részben belül is alakítható. A második legnagyobb “C” épület 467 m2 beépített szintterülete földszint és emelet elosztású, korábban kiegészítő funkciója volt, több különálló bejárata és tagolsága több funkció fejlesztésére is alkalmassá teszi. A fennmaradó 3 épület 443, 323 és 202 beépített szinterületű, mindhárom egyszintes, korábban kiegészítő funkciókat láttak el. Az öt épület a ligetes területen belül egymáshoz közel, de különállóan helyezkedik el, ezért mindegyik külön fejleszthető.

 

Elérhető közszolgáltatások leírása: Az ingatlanok elhelyezkedése a városközponthoz közeli, a híres Székesegyház szomszédságában található. 500 méteres körzeten belül minden közszolgáltató – orvosi ellátás,posta, banki szolgáltatások, városi és közhivatalok – megtalálható. Autóval, kerékpárral és helyi buszos közlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető.

 

Gulyás Emil, az MSZP pécsi elnöke a Diszkontáron adják a városi vagyont címet kapott sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz szerda délután. Azt írta, hogy ?most a volt bőrklinika csaknem 2 hektáros ingatlanától szabadulna a kétségbeesett, pártbizottságokkal terhelt, gyámság alá vont fideszes pécsi városvezetés?.

Mint a képviselő írja: az egymilliárd forint impozáns számnak tűnik, ?de az eladás körüli sumákolás ebben az ügyben is gyanakvásra ad okot?. Az értékesítéssel foglalkozó előterjesztésben belengetik, hogy az építési szabályzat módosítására lehet szükség, mert az ingatlan ma csak oktatási-egészségügyi célokra használható.

Ha tisztán játszana a város fideszes vezetése, akkor előbb módosítaná az építési szabályzatot, mert csak így lehetne tisztességes verseny, így derülne ki, mennyit ér valójában az ingatlan. Így messziről szaglik, hogy haveroknak játszanák át a területet, akik biztosak benne, hogy később bármire használhatják a telket.

Felmerül a gyanú, hogy a gyámságban vergődő pécsi városvezetés végső kétségbeesésében is a fideszes haveroknak akar segíteni.

Az MSZP tiltakozik az eljárás ellen és ragaszkodik hozzá, hogy kiderüljön: mennyit ér valójában az ingatlan, és ki akarja rátenni a kezét. Egyben újra azt mondták, hogy ?felszólítják a város jelenlegi vezetését, hogy ilyen nagy horderejű ügyekben már ne hozzon döntést, mert a kialakult helyzetet ilyen kétségbeesett lépésekkel, a vagyon elherdálásával sem tudja megoldani.

Továbbra is ragaszkodunk hozzá, hogy Páva Zsolt polgármester mondjon le és írjanak ki előrehozott választásokat, hogy egy új pécsi vezetés tudjon szembenézni a kialakult helyzettel, a Fidesz által teremtett problémákkal?.

KategóriákMETÁL