Ez is elhangzott a HírTv-n, Kálmán Olgánál. Elsőként a Bokros Lajos-féle MoMa jelezte, hogy beáll a pécsi közgazdászprofesszor, volt fideszes politikus mögé, most már az LMP is felsorakozott.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Baranyában induló neves közgazdász lehet így az első olyan független jelölt, akit végül minden ellenzéki párt támogat a jövő évi országgyűlési választásokon, azok után, hogy a MoMa jelezte, ő lesz az egyik körzetben a jelöltjük Baranyéban. A KSH volt elnökének neve már a 106 egyéni jelöltről szóló MSZP?DK-egyeztetésen is elhangzott. A HírTv műsorában elmondta, hogy egyelőre a MoMa-ról és az LMP-ről van szó, de a korábbi években már más pártok is jelezték már, hogy szívesen dolgoznának vele együtt.

 

Mint említette,  az is felmerült korábban az egyik párt részéről, hogy legyen ő a pécsi polgármester-jelöltjük.

 

Most várja tehát a pártok jelentkezését, szerinte ez egy jó próba is arra, hogy melyek azok az erők, amelyek komolyan gondolják azt, hogy le kell váltani jövőre a Fideszt. Emiatt döntött úgy, hogy vállalja az indulást, mert szerinte ha ez nem történik meg, akkor annak komoly következményei lesznek a magyar emberekre nézve, és nem pozitívan, emiatt feladná mostani nyugodt egyetemi életét is. Szerinte be lehetne vezetni már Magyarországon az eurót, de az Orbán-kormány úgy tűnik, hogy nem ismerte fel, hogy miért is lenne ez fontos, pedig ez is kulcskérdés lehet a jövőt illetően a pécsi közgazdász szerint.

 

 

 

 

KategóriákPOP