Kétnapos konferencia keretében a héten alakítják meg a First European – American Migration Health Platform (FEAMHP) közösséget amerikai és európai szakemberek.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A szervezet célja, hogy határokon átívelő együttműködés keretében a kutatók közösen keressenek megoldást a migrációval kapcsolatos kérdésekben. Az alapítók nem titkolt szándéka, hogy egy olyan nemzetközi szakmai közösség kialakulását kezdeményezzék, mely támogatja a jó gyakorlatokon alapuló közös gondolkodást, tervezést, a téma rendszerszintű megközelítését. Az alapítók közt neves amerikai és európai egészségügyi, egészség gazdaságtani, egészségpolitikai szakemberek vannak.

Ennek motorja és a rendezvény házigazdája a pécsi székhelyű Healthcare Leadership and Management Development Institute (HLMDI) és a PTE ÁOK Migrációs Egészségügyi Programjait vezető Műveleti Medicina Tanszék oktató, kutató gárdája. Utóbbi vezető alakja Szilárd István professzor, akit szeptemberben Európai polgári díjjal tüntettek ki

A szakmai platform az alapítók elkötelezett véleménye szerint a migráció által támasztott kihívásokat nem pusztán egészségügyi megközelítéssel, hanem rendszerszintű gondolkodással, határszakmák (egészség-, gyógyszeripar, civil szféra, közigazgatási szervek: döntéshozói, politikai, rendvédelmi szereplők) bevonásával, a migrációhoz kapcsolódó szolgáltatások létrehozásával, fejlesztésével kezelheti hatékonyan.

KategóriákPOP