Hetvenszeres gyilkosságért körözött pakisztáni állampolgárt fogtak el kedden Baranyában a magyar hatóságok, osztrák kollegáik közreműködésével – közölte szerdán az osztrák Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BK).

A cikk a hirdetés után folytatódikA pakisztáni rendőrség körözési listájának élén szereplő 35 éves férfi az MTI tudósítása szerint a ?pakisztáni mészáros? néven lett ismert. Osztrák nyomozók informátorokra támaszkodva kiderítették, hogy a szóban forgó személy embercsempészek segítségével Ausztriába akart jutni.

Az osztrák hatóságok a BK Embercsempészet és Kereskedelem Hivatalának szakértőivel értesítették magyar kollégáikat.

Nagyon gyorsan kellett intézkedni – hangsúlyozta Vincenz Kriegs-Au, a BK szóvivője szerdán. A közölt információk alapján a magyar hatóságok a Baranya megyei Bólynál lévő erdőségben a horvát-szerb-magyar hármas határ (sic!) mentén elfogtak 42 illegális bevándorlót, köztük rejtőzött a nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött, gyilkossággal gyanúsított pakisztáni férfi is. Őt azonnal letartóztatták az Interpol-körözés miatt – tette hozzá Kriegs-Au. (Az osztrák forrásra hivatkozó MTI tudósításában is a hármas határ fogalom szerepel, amely nyilvánvalóan nem Bóly közelében, hanem jóval, több ítz kilomléterrel messzebb van, ez tehát hiba az eredeti anyagban – megj. B. A.)   

A férfi Pakisztánnak történő kiadatásáról a következő napokban hoznak döntést.

A 35 éves gyanúsítottat azzal vádolják, hogy mintegy 70 embert gyilkolt meg fizetség ellenében Pakisztánban. A bérgyilkosságok egyéb részleteiről az osztrák hatóságoknak nincsenek értesüléseik.

KategóriákMETÁL