Pécstől/Baranyától nagyon nem is lehet sokkal messzebb menni az országon belül Ózdnál, mégis megosztjuk ezt a borsodi roma gyerekek által készített feldolgozás-dalt, mert jót tesz a léleknek. És, mert közeleg az advent, és egy karácsonyi kívánságról is szó van benne.

A cikk a hirdetés után folytatódikNa és azért is, mert tökéletesen egyetértünk azzal, amit az amúgy általunk nagyon kedvelt Recorder ír kedd esti cikkében: ?a Bajdázó 2011-es dala egész egyszerűen ott van minden idők legszebb, legfontosabb magyar szerzeményei között?.

És éppen ezt a Bajdázó-dalt dolgozták most fel a Várkonyi Csibészek. Mint a feldolgozásról hírt adó Recorder írja, az ózdi fiatalok együttesét a Common Vibe projekt támogatja. 

A Recorder egyenesen a század egyik legjobb feldolgozásaként említi a dalt, megjegyezve, hogy ?a 21. század legnagyobb magyar feldolgozása eddig nyilván az volt, amikor a Csík Zenekar előadta a Most múlik pontosant a Quimbytől, de amit ezek az ózdi romagyerekek művelnek a Bajdázó Lekapcsolom a villanyt a fejemben című dalával az szavakon túli dimenzió?.

 

Erről lenne szó, amúgy

 

 

A Várkonyi Csibészek némítanak a Common Vibe projekt támogatásával – az ő karácsonyi táborukat pedig mi támogathatjuk.

A Common Vibe egy foglalkozás, amelyben a periférián élő roma fiatalok és képzett zenészek együtt alkotnak, együtt zenélnek. A közös zenélés a program eszköze, a közös alkotás, a közös élmény pedig hozzájárul a kapcsolatteremtési készségek, a másik és a másság tiszteletéhez és megbecsüléséhez, illetve a magatartási, önértékelési, önbecsülési problémákkal küzdő fiatalok pozitív irányú személyiségfejlődéséhez. A zene segíti az érzelem kifejezését, javítja a koncentrációt, tanulási képességet.?

A projekt most indított egy kampányt is, amivel a Várkonyi Csibészek karácsonyi táboroztatását lehet támogatni (már 1500 Ft-tal is, ami egy fő egy éjszakáját fedezi a táborban), részletekért az Adjukössze.hu-ra kell kattintani.

KategóriákPOP