Egyelőre azonban az ítélet nem jogerős.

A Pécsi Járásbíróság 2017. október 19-én kihirdetett ítéletével K. M. vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 2 év fogházra és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés büntetés végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette és kötelezte a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

A vádlott hölgy a vádirat szerint  tavaly, október 22-én Pécsett közlekedett egy általa vezetett személygépkocsival, amikor a haladása során, egy gyalogátkelőhelyen nem adott elsőbbséget az ott balról jobbra áthaladó sértett nőnek és őt, fékezés nélkül, 40-45 km/h sebességgel, a gépkocsija első részével elütötte.

A cikk a hirdetés után folytatódikA sértett a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy tartós kómába esett, és a kórházban 2016. november 16-án délután elhunyt. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős.

KategóriákPOP