A Pécsi Tudományegyetem Szenátusának 2017. novemberi ülése több képzés karok közötti áthelyezéséről határozott. Az oktatási rektorhelyettes szerint ezzel a lépéssel tovább erősödhet a pécsi egyetem presztízse, népszerűsége a jelenlegi és a leendő hallgatók körében.

A cikk a hirdetés után folytatódikA könyvtártudomány, a közösségszervezés, a művelődéstudomány, valamint az emberi erőforrás tanácsadás és andragógia képzéseit érintik az áthelyezések. Az eddig a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztései Karon folytatott, egyetemi alap- és mesterképzések, szakirányú továbbképzések a Bölcsészettudomány Karon (BTK) folytatódnak tovább 2018. szeptember 1-től. Természetesen az ilyen képzést folytató jelenlegi hallgatókat ez a változás nem érinti, vagyis ugyanazokkal az oktatókkal, ugyanazokon a helyszíneken folytathatják tanulmányaikat, olvasható a kar hivatalos oldalán.

 

Egyértelműek voltak a céljaink ezzel a lépéssel – tájékoztatott a döntéssel kapcsolatban Berke Gyula, a PTE oktatási rektorhelyettese. Könnyebben áttekinthetővé akartuk tenni a képzési portfóliónkat, azzal, hogy a bölcsészettudományi képzési területhez tartozó szakok a Bölcsészettudmányi Karhoz kerüljenek vissza. Azt is hozzá kell tennem, hogy erősíteni szerettük volna azokat a területeket, ahol hagyományosan, mindig is erős volt a pécsi felsőoktatás. – hangsúlyozta a rektorhelyettes.

 

A felsorolt képzéseket, összesen 2 alapképzést (informatikus könyvtáros, közösségszervezés) és öt mesterképzést (andragógia, kulturális örökség tanulmányok, emberi erőforrás tanácsadó, könyvtártudomány és kulturális mediáció) tehát a leendő hallgatók már a PTE Bölcsészettudományi Kar neve mellett fogják megtalálni az aktuális Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban. 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákPOP