Mégsem hoztak ítéletet szerdán a Pécsi Törvényszéken abban az emberölési ügyben, aminek két vádlottja ölhetett meg egy 81 éves, a pécsi vásárcsarnok közelében lévő tízemeletesben élő nőt 2014-ben.

A cikk a hirdetés után folytatódikA határozat kihirdetése elhalasztásának prózai oka volt: van egy kiugróan magas nyomozási költség, amit részben vagy egészében a vádlottakra terhelnek majd csakúgy mint a nyomozás más költségeit, ha bűnösnek találják őket. Csakhogy a rendőrség által felkért, a nyomozásba bevont genetikai szakértői szakvélemény díja, mivel a szükségesnek látott DNS-vizsgálatok során több ezer mintát elemeztek ki, mintegy 24 millió forint volt. Emiatt a bíróság úgy határozott, hogy egy szakértőt bíz meg azzal, hogy a bűnügyi költségek elosztásában segítsen.

 

A bűncselekmény maga ismert az olvasók előtt: a vád szerint egy férfi, aki korábban járólapozott az  idős nő otthonában, egy társával megverte és kifosztotta az áldozatot, majd később visszatértek a helyszínre, hogy a bizonyítékokat eltüntessék és az egyetlen szemtanút, a kirabolt sértettet megöljék.

A pernek van egy harmadrendű vádlottja is, egy nő, őt azzal vádolják, hogy segítséget nyújthatott volna az idős asszonynak, aki így még ma is élhetne, de nem tette. Akkor mert be ugyanis a lakásba, amikor a nőt már megverték, de még nem tértek vissza befejezni, amit elkezdtek. A hölgy azonban nem beszélt senkinek arról, hogy mit látott, hanem elment a helyszínről. Korábban, pont egyébként őt vádolták magával a gyilkossággal is, sőt előzetesben is ült emiatt, s bár mindvégig ártatlannak vallotta magát, már csak az előzetes letartóztatása után sikerült ebben a vádpontban tisztázni őt. Azóta a rendőrség és a vádhatóság is egyértelműnek látja azt, hogy semmilyen kapcsolatban nem állt a két férfival sem, semmilyen módon nem köthető a konkrét emberöléshez.

A bíróság pontosan két hét múlva, december 13-án ül össze ismét, akkor hirdetik ki a határozatot az ügyben.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL