Keresnyei Vince, Az időutazó című fotója is a legjobbak közé került a világ legrangosabb mobil fotós versenyén, a Mobile Photo Awards-on. A Pécsről származó, ma már a fővárosban élő fotós ezzel a világ legjobb mobil fotósai közé került, a honorable mentions kategória díjazottja lett. Az elismerést immáron a hetedik alkalommal osztották ki.

A cikk a hirdetés után folytatódikKözösségi oldalán Keresnyei Vince azt írta, hogy borzasztóan jó visszacsatolás ez számára, hogy van értelme csinálni! Ez eddig a legnagyobb elismerés, amit valaha kapott, ünnepnapként fog rá emlékezni! Fotója a honorable mentions kategória díjazott többi képpel, köztük a fődíjas alkotással együtt a szervezők ígérete szerint New Yorkban, Los Angelesben és San Fransisco-ban is ki lesz állítva.

A 28 éves grafikusként, fotósként és operatőrként dolgozó fiatalember a fotózással nagyjából 2006 óta foglalkozik. Ha munkáról van szó, digitális tükörreflexes kamerával fotózik, de magáncélból már csak mobillal készít fényképeket, amióta megjelentek a komolyabb lencsékkel szerelt mobilok. Nagyon szereti, mert borzasztóan letisztult műfaj, és nem arról szól, hogy ki mennyi pénzt öl bele, itt tényleg a szem dönt. Persze, elég kötött műfaj, ezért szerinte nehezített pálya, ugyanakkor ezt ő kihívásként éli meg. A díjazott képet egy téli este fotózta a Ferenciek terén Budapesten. Várt a buszra, és ahogy felpillantott, a megörökített látvány tárult elé. Érezte, hogy ez olyan pillanat, ami nem sokszor adódik.

Fotó: Keresnyei Vince

A világ legjobb 2017-ben készül mobilos fotóiit ITT tudják megtekinteni. A makro kategória képeit pedig ITT láthatják. Ebben a kategóriában került a legjobbak közé Boros Piroska Hello című képe. 

Hello – Boros Piroska

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákPOP