Csaló élettársakkal szemben emelt vádat a napokban a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség, adta hírül a Baranya Megyei Főügyészség.

A cikk a hirdetés után folytatódikTöbb rendbeli csalás bűntette miatt emeltek vádat a pécsi pár ellen. Ők a gyanú szerint a megkárosított sértettek szellemi leépülését használták ki bűncselekmények elkövetéséhez. 

Az elkövetők élettársi kapcsolatban éltek, 2016 szeptemberében elhatározták, hogy rászoruló, szellemi leépülésben szenvedő személyek vagyoni értékeit szerzik meg.

A vádlottak az egyik sértettet már régóta ismerték, tudták, hogy egyedül él, családtagjaival a kapcsolatot nem tartja. A férfit a fent megnevezett időszakban rávették arra, hogy nyisson új bankszámlát azzal, hogy a vádlottak a számlához elektronikusan hozzáférjenek, illetve társkártyát is kapjanak. 

A bankszámla megkötése után rávették a sértettet arra, hogy nyugdíját az új számlára kérje folyósítani. Miután a vádlottak számlához hozzáférést szereztek és az első nyugdíj is átutalásra került, a vádlottak azt a sértett számlájáról, az ő tudta és beleegyezése nélkül leemelték. A sértett tulajdonát képezte egy pécsi ingatlan is. Az elkövetők a számlanyitással egyidejűleg rávették az idős férfit, hogy az ingatlant ajándékozza nekik. A férfival még aznap ajándékozási szerződést is kötöttek. Ezután a vádlottak az így tulajdonukba került ingatlant kiskorú gyermekük nevére íratták. 

Az ügy másik sértettje ugyanezen időszakban 350 000 forint kölcsönt kapott a vádlottaktól azzal, hogy három héten belül 550 000 forintot kell visszafizetnie. Ezzel egyidejűleg egy adás-vételi szerződést is kötöttek, mely szerint a sértett lakását eladja a vádlottaknak. A szerződésben rögzítették, hogy a vételárat a vevők megfizették. 

A két csaló a vádhatóság feltevése szerint ígéretet tett arra, hogy az adás-vételi szerződést csak akkor nyújtják be, ha a kölcsönt a sértett nem tudja visszafizetni, ennek ellenére a vádlottak az eljáró ügyvéd útján az adás-vételi szerződést a földhivatalba benyújtották, majd egy héttel később ezt az ingatlant is gyermekük nevére íratták. 

Az elkövetők cselekménye a csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákPOP