Európából jöttem, avagy Piros, fehér? Kék! ? A mai Magyarország francia és holland látószögből a címe annak az egészen biztosan rendkívül jó hangulatú és izgalmas beszélgetésnek, amely Pécsett lesz csütörtökön este. Jehan Pamueroval (FRA) és Simon Wintermansszal (NED) beszélget majd Kiss Tibor Noé (HUN) író.

A cikk a hirdetés után folytatódikAzt tudták, hogy a holland zászló egészen pontosan úgy viszonyul a francia zászlóhoz, mint a magyar trikolór az olaszhoz? (Pedig) így van! De nem emiatt lesz érdemes csütörtökön este Pécsre, a Bazárba (Széchenyi tér 17.) menni 19 órára, hanem mert a résztvevők/főszereplők, Jehan, Simon és Noé közül bármelyik pécsi személyiségnek az önálló estjére is bármikor befizetnénk, alyan izgalmas, összetett személyiségek és egyéniségek, érdekes, okos emberek. Pláne izgalmasnak ígérkezik hármuk találkozása a Bazár nagyszerű kezdeményezése, a Kanapé közéleti beszélgetések sorozatában, ahol Kiss Tibor Noé, aki kérdez, Jehan és Simon  azok, akik válaszolnak, és nyilván sztorizgatnak majd.

A Bazár prograajánlójában azt írják a két meghívott vendégről, Jehanról és Simonról, hogy  mindketten Nyugat-Európában születtek, s a felnőtt éveik kezdetén telepedtek le Pécsen. Az elmúlt évtizedekben Jehan Paumero és Simon Wintermans is a város meghatározó alakjává vált. A saját személyes történetükön túl azt szeretnék majd megtudni tőlük, milyennek látják Magyarországot, milyennek Pécset. Miben kellene változnunk és mik volnának a kiugrási lehetőségeink? Mit jelent számukra franciának/hollandnak/magyarnak/pécsinek lenni. De legfőképpen: mit jelent európainak lenni? Az eseményről ITT is lehet még tájékozódni.

KategóriákPOP