Lebontották és már el is szállították Pécs főteréről január 6-án, vagyis a szokásoknak megfelelően Vízkereszt napján a Mindenki Karácsonyfáját. És természetesen már a betlehem és a színes kisvasút sincs a téren.

A cikk a hirdetés után folytatódikA karácsonyfa lebontását és a fa elszállítását a Biokom munkatársai végezték, s ma kezdték el a karácsonyi városi díszvilágítás elemeinek leszerelését is, valamint a többi városrészi karácsonyfa elszállítását is, amit a héten befejeznek. A Mindenki Karácsonyfáját és a városrészi karácsonyfákat is szociális tűzifaként osztják majd ki.

A fa lebontása alkalmából közöljük az egyik kedvenc, bár hagyományosnak, bevettnek nem mondható fotónkat a Mindenki Karácsonyfájáról (nagy fotónkon), alább pedig még egy korábbi, a kivilágított fáról készült kép mellett a ma délutáni “állapotot” is mutatjuk.

Kivilágítva 2020. december 24-én késődélután – Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

A Mindenki Karácsonyfáját délutánra már elvitték a Széchenyi térről, amely ismét szokásos arcát mutatta, persze ha lehet ezzel a jelzővel illetni Vízkereszt napján a napfényben fürdő pécsi főteret – Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

KategóriákPOP