PÉCS – POGÁNY Két érdekes repülős hír is napvilágot látott nemrég. Az egyik teljesen hazai vonatkozású, a másik egy, Baranyától karnyújtásnyira lévő helyről szól. Pontosabban Eszék-Baranyáról. A Pécsett és Baranyában élők addig is várják a régóta ígért jó híreket Pécs-Pogányból.

A cikk a hirdetés után folytatódikAddig is lássuk, miről is van szó: a Magyar Közlönyben már közzétették, hogy a kormány 177 millió forintot biztosít a Győr-Pér repülőtér fejlesztéséhez. A pénzt december végéig kapja meg a nehézsorsú észak-nyugati régióban lévő reptér.

Eszéken pedig tavasztól indul be igazán a repülős élet. A Wizzair és az Eurowings kilenc kiemelt desztinációba indít akkortól onnan járatokat. Amszterdam, Bázel, Bécs, Berlin, Hamburg, Hannover, London, Róma és Stuttgart is elérhető lesz Eszékről repülővel.

Igaz, a desztinációk többsége nem közvetlen járattal érhető el. Így annál azért mindenképpen kötöttebb, rugalmatlanabb (pl. a járat módosítását illetően) lesz az utazás, kötelező átszállással, s nem kevés plusz várakozási idővel emiatt. A két közvetlen járat pedig, a Bázelbe és a Stuttgartba tartó fapados járat.

KategóriákPOP