Tagadja Semjén Zsolt, hogy egy, nem kevés közpénzt, hazai és uniós támogatásokat is elnyerő, hotelbizniszben utazó magyar vállalkozó fizette volna svédországi vadászatait, olvasható a Hír TV oldalán. A vadászatokat szervező magyar személy azonban azt álította a Hír TV-nek, hogy rendszeresen az ő magánszámlájára érkezett a fent említett vállalkozótól az az összeg, amelyet Semjén Zsolt vadászataiért fizettek. Semjén Zsolt a vagyonnyilatkozataiban sem tüntette fel soha, hogy bárkitől ajándékot kapott volna. Az ellenzék szerint a magyarországi korrupcióra világít rá az ügy.

A cikk a hirdetés után folytatódikIsmeretes, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 2012 óta több alkalommal járt Svédországban, és hódolt szenvedélyének, a vadászatnak. A Semjén által vadászzsákmányként elejtett háziasított rénszarvast – ahogyan az egyébként arrafelé, a terepviszonyok miatt szokás – egy helikopter szállította el.

A felvétel a múlt héten vált ismertté, és rögtön Semjén Zsolt luxusvadászatainak szimbólumává vált, fogalmaz a Hír TV. A kormány által rengeteg közpénzzel kitömött sajtótermékekben korábban azzal magyarázták a luxusvadászatokat, hogy Semjén Zsolt családtagjai laknak Svédországban, rokonlátogatásokra utazott, s ennek kapcsán hódolt mindig szenvedélyének. (Semjén Zsolt nem csak miniszterelnök-helyettes, hanem nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter is nyolc éve. E minőségében nyilván az is dolga, hogy próbálja hazacsábítani a külföldre vándorolt magyarokat.)

Jobbik azt közölte, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a miniszterelnök-helyettessel szemben, és feljelentést is tesz. 

 

 

 

 

Semjén Zsolt, kedden egy püspökladányi fórumon beszélt a vadászatról.

 

?A helyzet az, hogy soha életemben nem volt se alkalmam, se lehetőségem, se módom arra, hogy jegesmedvét ejtsek el. De ha bárki meghívna egy jegesmedvére, az az igazság, azért az inspirálna. Úgyhogy ha el tudják intézni, akkor egyetlen pont lesz, ami hálával fog kötni a Hír TV-hez, ha egy jegesmedve-vadászatot elintéz nekem” – nyilatkozta a miniszterelnök-helyettes.

 

 

 

Természetesen az internet népe azonnal elkedzte a jobbnál jobb mémek gyártását, nekünk ez a kedvencünk

 

 

És, hogy mi jutott eszünkbe nekünk erről az egészről. Egy sajnos egyre rémisztőbb 1988-as magyar film, a Titánia, titánia avagy a dublőrök éjszakája.

 

 

A jegesmedvéről pedig ez, és sajnos korántsem vicces

 

A fotón szereplő állat a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján (Red List of Threatened Species) a Sebezhető (Vulnerable) besorolást kapta. Ez a minősítés – bizonyos hiedelemekkel ellentétben – nem arra utal, hogy az állat vadászható.

 

KategóriákPOP