A Blikk információja, hogy elküldtek egy, a pécsi városházán szolgálatot teljesítő vagyonőrt. Állítólag őt tartják felelősnek azért, hogy Kósa Lajos “sofőrje” meghúzta a szolgálati Skodát. A lapnak az érintett nyilatkozott is. A Szabad Pécs nem tud erről az esetről, de azt tudjuk, hogy a városháza őrzését egy külsős cég látja el.

A cikk a hirdetés után folytatódikMagyarul, ha tényleg elküldték a bácsit, és valóban a szolgálati Superb “meghúzásával” indokolták, az még nem jelenti feltétlenül azt, hogy a városháza erről tudott, vagy ők utasították volna a “főnököt” a vagyonőr elküldésére.

Molnár József nyilatkozott a Blikknek, és elmondta, hogy őt kérték meg arra, hogy biztosítsa az épület előtti utat, hogy a városházára érkező Kósa Lajos autója elférjen. Így is tett, kiment, figyelt, de egy bő fél órával Kósa-miniszter érkezése előtt a mosdóba ment. Időközben azonban egy furgon érkezett a pécsi városháza autóbejáratával szembeni helyre, szállítmánnyal, és az autó ott is maradt, mire jött a volt debreceni polgármester, akinek a szolgálati autóját vezető fiatalember (lapunkhoz jött olyan infó a pécsi városházáról, hogy ő valójában nem is a sofőr volt, de ezt nem tudjuk biztosan, ám ha igaz, akkor még szebb az egész történet) végül nem tudott ráfordulni rendesen a kapura és az autót két oldalról is meghúzta.

A biztonsági őr azt mesélte el a Blikknek, hogy az eset másnapján a felettese kérdőre vonta, hogy miképpen is történhetett meg mindez, majd két nap szabadság után elbocsátották. A 73 éves férfi néhány héttel korábban kezdett el dolgozni az elmondása szerint a városházán. (Javítás: a Blikk cikkében tévesen szerepelt, az úr 62 éves múlt, cikkünk megjelenése óta a Szabad Pécs beszélt az eltávolított férfival, és ezt is elmonmdta egyebek mellett.)

A Blikk megkereste a bácsit foglalkoztató céget, de nem válaszoltak nekik egyelőre. 

KategóriákMETÁL