Pécs, a kultúra városa, szlogenje szerint legalábbis. Pécs 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Nemrég pedig egy, a hatalomnak(?) nem tetsző(?) budapesti darab vendégszereplését tiltották le(?) Alföldi Róbert miatt(?) egy olyan intézményben, amelynek névadója Kodály Zoltán, amelyre az Európai Unió adott milliárdokat az EKF-program keretében, és amely a Pécs, mint kulturális decentrum-gondolatnak a legfontosabb szimbóluma.

A cikk a hirdetés után folytatódikIlyen és ehhez hasonló gondolatok merültek fel bennünk, amikor hírét vettük, hogy letilthatták a budapesti Átrium Színház vendégjátékát, legalábbis minden előzetes értesítés nélkül beszüntették a jegyértékesítést. És ezek a gondolatok az elmúlt napokban ugyanúgy megfordultak olvasóink fejében.

Ezekkel igyekeztünk szembesíteni Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét, és aziránt érdeklődni, hogy mit szól a történtekhez, illetve őt is keresték-e a választói. A polgármester Vincze Balázs balettművészhez, a Kodály Központot (itt lett volna a darab pécsi bemutatója eredetileg) működtető Zsolnay örökségkezelő NKft. ügyvezető igazgatójához irányított. Őt egyébként már a hír megjelenésekor kerestük, de nem hívott vissza és nem is válaszolt. Illetve ma is kerestük ismételten, de továbbra sem kaptunk választ.

A legérdekesebb része azonban az alábbi, nagyjából félperces videónak az eleje, amikor Páva Zsolt azt mondja, hogy meglesz tartva az előadás.

(Úgy hisszük – a videóban is utaltunk rá ?, hogy a polgármester ERRE gondolt.)  

 

KategóriákMETÁL