A Szabad Pécs szoros együttműködésre készül az új, független hetilappal, olyannyira, hogy már az első, szamizdatként megjelenő május 8-i számban is lesznek írások Pécsről. A távolabbi cél pedig az, hogy a Szabad Pécs által tervezett új független vidéki online laphálózat minden tagja is együttműködő partnere lesz a Magyar Hangnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikEhhez persze az is kell, hogy legyen elegendő előfizetője a hetilapnak. A cél amúgy nem tűnik elérhetetlennek. Ugyanis, mint azt György Zsombor, a Magyar Nemzet utolsó főszerkesztő-helyettese elmondta a Szabad Pécsnek, ahhoz, hogy a hetilap megálljon a saját lábán, és egy önfenntartó, teljesen független lap lehessen, nem is kell annyi előfizetőt maguk mellé állítaniuk, mint ahányan a Magyar Nemzet hétvégi számát olvasták hétről hétre az utolsó évben. Ha ez sikerül, akkor a lap hosszabb távon működőképes lehet.

A stáb nagyjából 20-25 főből áll, alapvetően a Magyar Nemzet újságíróiból, és néhány külsősből, de az első hónapban mindenki ingyen, társadalmi munkában dolgozik majd.

A hírt a Zoom.hu szállította csütörtökön, ami azért is szimbolikus, mert ma van a nemzetközi sajtószabadság napja.

A Magyar Nemzet stábja május 8-án ismét egy szamizdat számmal jelentkezik, május 18-tól pedig hetilapként él tovább. A szamizdat a nulladik szám lesz, 20 ezer példányt árulnak majd, kézből. Május 18-tól pedig hetilapként, Magyar Hang néven élünk tovább? – nyilatkozta György Zsombor a Zoomnak.

 

?Épp most jövök a Magyar Postától, megegyeztünk, május 18-tól előfizetéssel szállítják az olvasókhoz, ennek díja 450 forint lesz. Az utcai áruspéldány pedig 500-ba kerül, péntekenként jelenünk majd meg?  ? nyilatkozta.

 

A Magyar Hang szerkesztőségének olyan ismertebb nevek is tagjai lesznek, mint Torkos Matild, Szerető Szabolcs, Lukács Csaba, Puzsér Róbert és Marabu.

A tervezett új 24 oldalas hetilap nem csak  az olvasók számában szeretné követni a Magyar Nemzet Magazint, de tematikájában is hasonló lesz a korábban szombatonként megjelenő magazinhoz, de némileg több közéleti és politikai hírrel, természetesen.

A lapot Pozsonyban nyomják, az Új Szó nyomdájában,  Magyarországon ugyanis nem találtak olyan céget, amelyik az ellehetetlenült piacon vállalta volna a feladatot.

Online felületük, a www.magyarhang.org már él is, az előfizetéseket is itt lehet leadni.

KategóriákMETÁL