És rögtön lakájmédiázásba kezdtek. ŐK. Ők kezdtek lakájmédiázásba. Vajon hallottak már a Kesma nevű médiaalapítványról, amelyben 500-nál is több médiatermék szerepel? És amelyek közt az összes politikai-közéleti újság a Fidesz és Orbánék szócsöve. Látták vajon a Karácsony-interjút? Nem mindegy, de a sajtóközleményüket természetesen közöljük. Már csak azért is, mert őnekik a korrekt átvilágítással semmi bajuk nincs.

A cikk a hirdetés után folytatódik(Persze ebben benne van, hogy Péterffyék a fejük tetejére állhatnak, akkor sem lesz a Fidesz szerint korrekt az ő átvilágításuk.)

És még egy megjegyzés: ha lakájmédia lennénk, annak ellenére is megérdemelnénk, hogy a fejünkhöz vágják ezt (habár, mondjuk, nem feltétlenül a gigantikus lakájmédia konglomerátum kegyeltjeitől várnánk ezt el még akkor sem), hogy a már említett Kesma különböző kiadványai és a magyar közmédia a politikai és közéleti újságcsinálás terén olyan példákat nyújtanak, amelyekből több féléves kurzust meg lehetne tölteni a propaganda-újságírás és lakájmédia című tantárgy egyetemi előadójaként.

Mindenesetre most, hogy közölt a Szabad Pécs két olyan cikket, amelyet kifejezetten előnyösnek tűnő pécsi önkormányzati cégek által kötött ügyvédi megbízásokról írtunk a fideszes érából (Páva Zsolt, Őri László, Decsi István stb. idejéből), és megemlítettük, hogy Bánki Erik baranyai országgyűlési képviselő ügyvédje, Kamondi Mónika (és az ügyvédi irodája) milyen mesés összegekhez jutott ebben az időszakban mindenféle pályáztatás nélkül, egy elég durcás közleményt kaptunk.

Vári Attila, Kővári János, Bánki Erik, Hoppál Péter és Csizi Péter a Fidesz pécsi önkormányzati választási kampánynyitó eseményén 2019-ben – Fotó forrása: Facebook.com

De, ha már kaptunk újabb ingyenreklámot a Fidesztől, ide tesszük a két kritizált cikkünk linkjét is. Ja, és üzenjük: lesz folytatás.

Bánki Erik ügyvédje mesés napidíjat kapott Páva Zsolték utolsó négy évében a Pécsi Vagyonhasznosítótól

Még a mesés vagyonhasznosítós díjhoz képest is rengeteg pénz vándorolt a Biokomtól Bánki Erik ügyvédjéhez

Jöjjön azonban most már két kis momentum után a pécsi Fidesz közleménye.

1) Sajtóközleményük megérkezése után viszontlevélben kérdeztünk a pécsi Fidesztől. Ha kapunk választ, közöljük. Azt kérdeztük, vajon mi a magyarázata annak, hogy Páva Zsolt utolsó, ötéves polgármesteri ciklusában (2014-2019 közt) egy olyan fiatal budapesti ügyvéd /dr. Szalay Ferenc (és az ő ügyvédi irodája)/ kapta az összességében legtöbb pénzt (kb. 220 millió forintot) megbízási szerződéseinek köszönhetően külsős megbízott ügyvédként (erről beszéltek ugyanis korábban Péterffyék), ráadásul mindenféle pályázati vagy közbeszerzési kiírás nélkül, akit elvileg semmi sem kötött Pécshez, sőt elviekben azt sem volt muszáj Pécsett, a pécsi önkormányzatnál azt tudnia bárkinek is, hogy ő egyáltalán a világon van és ténykedik. Másrészt miért ő lett a szerencsés, amikor nem is dolgozott olyan olcsón, amihez képest ne lehetett volna találni pécsi (vagy legalább a régióban élő) ügyvédet, és az addigi munkatapasztalatai miatt sem tűnt úgy, hogy a neve közszájon forgott volna olyannyira, hogy Pécsett csettintenek egyet őt emlegetve, amikor felmerül, hogy jogi segítségre van szüksége több pécsi önkormányzati cégnek.

2) Nyilvános Szabad Pécs-pályázati kiírás: aki a Fidesz-közleményben leírtakban a fenti Szabad Pécs-cikkek cáfolatára utaló részt talál, az, kérjük, jelezze (szabadpecs@szabadpecs.hu), jutalma egy Szabad Pécs-póló lesz, a kért színben és méretben.

Szóval akkor a közlemény:

Bette Davis Reaction GIF by Robert E Blackmon – Find & Share on GIPHY

Based on current events, trends and sayings, I tap into today’s culture and climate…in a funny and sarcastic way. My characters are original and many have their own social following. Enjoy!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A korrekt átvilágításokat igen, a politikai boszorkányüldözést nem támogatjuk

Az utóbbi napokban sunyi lejáratókampányt indított a városvezetéshez tartozó lakájmédia, amelyek egyoldalú cikkekben „mutatják be”, hogy mennyi megbízási díjat fizettek ki egyes önkormányzati cégek egy pécsi ügyvédnőnek, illetve más ügyvédeknek. Ezek a „cikkek” azt sugallják, hogy politikai mutyi áll a megbízások mögött! Csak sugallják azonban, mert se bizonyíték, se más hiteles dokumentum, se független szakvélemény nem támasztja ezt alá, ezért nyíltan kimondani sem merik. Csak sunyin utalgatnak!

Szeretnénk világossá tenni, hogy a pécsi Fidesz frakció támogatja azt, hogy tisztességes, pártatlan vizsgálatokkal elemezze az új városvezetés az örökül hagyott helyzetet, de eddig nem ezt láttuk, nem ezt tapasztaltuk. Független szakértők helyett politikai megbízottak, és a politikai megbízott ügyvéd barátai, vitorlás és tenisz partnerei, tanítványai, ivócimborái végzik mindezt, megkérdőjelezhető teljesítésekkel, szakmaisággal és hatékonysággal. Csak a cél világos, ami a lejáratás! Mindezért pedig már több tízmillió forintot tettek zsebre. 

Már most is léteznek megkérdőjelezhetetlenül hivatalos és független, valamint bárki számára ellenőrizhető tények az előző városvezetés munkájáról. Ezt azonban láthatóan nem akarja figyelembe venni a városvezetés; inkább bevallottan „szokatlan módszerekkel” addig csűrik-csavarják a számokat, ameddig az az eredmény nem jön ki, amelyet szeretnének. 

Álságosnak érezzük, hogy miközben a városvezetéshez lojális lakájmédia ügyvédeknek kifizetett milliókról cikkezik, elfelejtik megírni, hogy a Péterffy Attila által kinevezett egyik új cégvezető havi 1,5 millió forinttal kaphat magasabb fizetést, mint elődje és éves járandósága 38 millió forint. Vagyis közel 200 millióba fog kerülni csak ez az egyetlen cégvezető Pécsnek, akit bizonyítható kapcsolat fűz országosan ismert baloldali politikusokhoz és soha életében nem vezetett ekkora céget! És akkor még nem beszéltünk a többi, új cégvezetőről és az ő 20-55 százalékkal megemelt fizetésükről. 

Bízunk abban, hogy a pécsiek nem dőlnek be a politikai ámításnak és a politikai boszorkányüldözésnek, amely Pécsett folyik, hanem átlátják és megértik, hogy miről szól ez valójában. Joggal gondoljuk úgy, hogy Péterffy Attila elmúlt 9 hónapos semmittevését próbálja palástolni ezekkel a méltatlan akciókkal, mert eddig nem tudott mást átadni és felavatni ebben a városban, csak amit az előző városvezetés kiharcolt és elért. 

Pécsi Fidesz Frakció

Pécs, 2020. 07. 23.”

KategóriákMETÁL