Csalás miatt emelt vádat egy budapesti férfi ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség. A vád szerint a férfi internetes társkereső oldalon megismert nőket csapott be, és károsított meg. Csalásért kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A cikk a hirdetés után folytatódikA férfi 2015 tavaszán ismerkedett meg első áldozatával, akivel elhitette, hogy komoly üzletember, és felajánlotta a sértettnek, hogy induló vállalkozásában ő is részt vehet. A nő elfogadta a férfi ajánlatát, és ? a közöttük lévő érzelmi viszonyban is bízva – kérésére több mint félmillió forint értékben vásárolt mobiltelefonokat, és vett fel személyi hitelt – amit aztán a vádlott nem fizetett vissza. 

A vádlott 2015 őszén internetes társkereső oldalon ismerte meg a második sértettet is, akinek szintén azt mondta, hogy ő jól menő vállalkozó, komoly üzletei vannak, és felajánlotta a nőnek, hogy megtakarításait befekteti. Annak érdekében, hogy még hitelesebbnek tűnjön, egy ismerősét is bemutatta a sértettnek, azt állítva róla, hogy híres budapesti ügyvéd. A nő ebben az esetben is elhitte, amit a csaló állított, ezért – valamint szintén, a közöttük kialakuló bizalmi, érzelmi viszony miatt – pár hónap alatt, több mint 6 millió forintot adott át a férfinak befektetési céllal. Ezen kívül a sértett mobiltelefonokat, egyéb műszaki cikkeket vásárolt, hiteleket vett fel a férfi kérésére, és több ingóságot, köztük aranyrudakat adott át a részére. Az okozott kár ebben az esetben meghaladta a 16 millió forintot. 

A férfi ugyanakkor a meséitől eltérően ebben az időszakban munkahellyel, jövedelemmel egyáltalán nem rendelkezett.

KategóriákPOP