A kampányt a TASZ, a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezet hirdette meg. Egyfajta méregtelenítés az év elején.

A cikk a hirdetés után folytatódikA szabad januárnak eseményoldala is van a Facebookon.

A leírásban azt írta a TASZ, hogy azt hitték, a propaganda a huszadik század elnyomó rendszereivel együtt elmúlt, de mégis újra az életünk részévé vált. Ma már ott tartunk, hogy a közmédia épületében ellenzéki képviselőket vernek biztonsági emberek, de közben az épület előtt zajló tüntetésről nem hajlandóak beszámolni. Közben akkor is értesülünk a propagandában terjesztett álhírekről, ha nem szeretnénk. Ott vannak az autónkban zenehallgatás közben, a sportközvetítések félidejében, a metróban, és sok esetben háttérzajként a családi ebédlőasztalnál is. Többet tudunk Soros György állítólagos terveiről, mint az időközben külföldre költözött barátainkéról.

?Eszköztelennek érzed magad a hatalmasra nőtt állami propagandagépezettel szemben? Méregteleníts velünk, itt az ideje, hogy ezen változassunk! Meghirdetjük 2019 egyetlen igazán komolyan vehető újévi fogadalmát, a #szabadjanuárt! Egy hónapos kihívásban arra buzdítunk mindenkit, hogy zárja ki az életéből a propagandát.”

Nem csak arra buzdítanak azonban, hogy zárják ki a propagandát az emberek az életéből, eszközöket is adnak ehhez: hétről hétre más módszereket ajánlanak ahhoz, hogy propaganda-mentesen telhessenek a hétköznapok. Sőt, ajándékokat sorsolnak ki azok között, akik sokat posztolnak #szabadjanuár hashtaggel!

KategóriákPOP